Haberler

Güncelleme (2) - Antalya Festival Çarşısı'nda Yangın

Antalya'da Aspendos Bulvarı'ndaki Festival Çarşısı'nda çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Antalya'da Aspendos Bulvarı'ndaki Festival Çarşısı'nda çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerin bulunduğu alanın yanındaki Antalya Festival Çarşısı'nın ortasındaki boş dükkanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alevler, bir süre sonra bitişikteki iş yerlerine de sıçradı. Bazı iş yeri sahipleri, dükkanlarını boşaltmaya çalıştı.

Yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa koordinasyonunda 17 itfaiye aracı ve 70 itfaiye eri müdahale etti.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi de sevk edildi.

Yangın nedeniyle Aspendos Bulvarı, tek yönlü trafiğe kapatıldı. Yangının yaklaşık bir saatlik müdahaleyle söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başlandı.

Çarşıda 500'ün üzerinde iş yeri bulunduğu, iç taraftaki dükkanların büyük bölümünün depo olarak kullanıldığı ve yangın nedeniyle çarşının yaklaşık 3'te 2'sinin zarar gördüğü belirtildi.

İş yeri zarar gören İsmail Okbay, yaptığı açıklamada, hediyelik eşya dükkanının yandığını belirterek, "Bir şey yapamadım, çok üzgünüm. 20 bin liranın üzerinde zararım var." diye konuştu.

Esnaf yeni yerine taşınacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ile yangın çıkan çarşıda incelemelerde bulunarak, esnafa "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

İncelemelerin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türel, yangının neden çıktığının henüz tespit edilemediğini, güvenlik güçlerinin konuyu araştırdıklarını söyledi.

Doğu Garajı Kültür Merkezi Projesi kapsamında Festival Çarşısı'nı taşımayı planladıklarını belirten Türel, "Yanan dükkanların hemen hemen hepsi boş. Bir iki dükkan depo olarak kullanılıyormuş.Yeni kültür ve çarşı merkezimize buradaki esnaf arkadaşlarımızı kısa zamanda götürme niyetimiz var. Onlarla görüşüyoruz. En kısa zamanda onları Doğu Garajı Kültür ve Çarşı Merkezimize taşırız." dedi.

Türel, yanan alanla ilgili de ticareti devam ettiren esnafa kolaylık sağlanacağını ve buranın her türlü güvenlik önleminin alınacağını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel Ahmet Kısa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title