Haberler

Zeki Alasya'ya Son Veda

Güncelleme:

Usta oyuncu Zeki Alasya, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle 22 Nisan'dan bu yana tedavi gördüğü hastanede 8 Mayıs sabahı hayatını kaybeden Zeki Alasya, bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Alasya, Levent Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedilecek.

ZEKİ ALASYA KİMDİR?

18 Nisan 1943 yılında İstanbul'da doğdu. Robert Koleji'nin orta bölümünü bitirdi. Sanat hayatına 1959'da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Bir süre dekoratörlük ve rehberlik yaptı. Çeşitli tiyatrolarda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı.Film çevirmeye 1973'ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. Birçok filmde yer aldı. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

MİZAH FESTİVALİ ERTELENDİ

Bugün ebediyete uğurlanacak usta oyuncu ve yönetmen Zeki Alasya için Mizah Festivali de ertelendi.

Festival komitesinin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Türkiye, usta bir mizahçısını ve çok değerli bir sanatçısını yitirmiştir, böyle elim bir günde ustamızı ebedi yolculuğuna uğurlamak en tabii görevimizdir. Türkiye'nin usta mizahçılarını kutsal bir amaç uğruna bir araya getirdiğimiz festival etkinliğimizi bir başka kutsal görevimizi yerine getirmek üzere ertelediğimizi duyurmak isteriz. Bizler ustamızı selamlayıp mihnetlerimizi iletmek üzere cenazesinde onunla birlikte olacağız..."

İlgili Haberler
500

Yorumlar (21)

AyşegülmobilWeb@haberler.com:

Adamın ne ateistliğini bıraktılar ne dinsizliğini yorumları okudumda ne kadar cahil bilgisiz insan dolu memleket oysa gerçek müslüman elinden dilinden zarar gelmeyendir demiş Peygamberimiz SAV hem Müslümanım deyip hem ölmüş birinin arkasından konuşmak din bilgisini zayıf olduğunu Peygamberimizin SAV min hadislerini bilmediğini gösterir Müslümanım diye geçinmeye devam edin adınız müslüman sadece yaşayışınız değil

13
8
yanıtYanıtla
ohhhtmobilWeb@haberler.com:

Namaz düşmanı kabirde cok pişman hisseder tahminimce

7
9
yanıtYanıtla
BoyacıMobil-IOS:

Dikey olarak gelmessen camiye böyle yatay getirirler camiye namaza düşman olanın namazı da kılınmaz ama burası Türkiye kılıyorlar işte hakiki hocalar nerde ben kıldırmam diyecek.

3
8
yanıtYanıtla
?? lütfiMobil-IOS:

ALLAH rahmet eylesin tahsilatı varsa affeder inş

8
2
yanıtYanıtla
IQ:

allah rahmet eylesin niçin devlet töreni istemiyor devlet yöneticileri düşünsün fakat düşünemezler ve ders çıkaramazlar

4
6
yanıtYanıtla
Türkiye TürklerindirMobil-ANDROID:

Zeki Alasyanın arkasından atıp tutanlar iyi okusun. Bir müslüman, herhangi bir kişiye imansız dinsiz diyorsa, orada mutlaka bir dinsiz vardır. Ne demişler para ile imanın kimde olduğu belli olmaz. O yüzden atıp tutarken iyi düşünün.

7
2
yanıtYanıtla
HoşçakalMobil-IOS:

Huzur içinde yat, mekanın cennet, komşuların özde dindar olanlar olsun. Hoşçakal.

5
4
yanıtYanıtla
muzaffermobilWeb@haberler.com:

Film bitti.

6
2
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

Sevimsiz

2
6
yanıtYanıtla
NihalmobilWeb@haberler.com:

Sen Bizim Gözümüzde. Gerçek Bir Müslümandın Zeki Alasya Mekanın CENNET OLSUNNNNN

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title