Haberler

Yıldırım: 'Marmaray'ı 2011'e Kadar Tamamlamayı Hedefledik'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yaklaşık 13.5 Kilometre Olan Marmaray'ı 2011 Yılına Kadar Tamamlamayı Hedeflediklerini Bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yaklaşık 13.5 kilometre olan Marmaray'ı 2011 yılına kadar tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Yıldırım, Asya ile Avrupa'yı denizin altından birleştirecek Marmaray Projesi çalışmalarının yürütüldüğü Ayrılıkçeşme ile Kız Kulesi açıklarındaki tüp tünel batırılma işlemlerinin yapıldığı bölgeyi gazetecilere gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Marmaray'ın, İstanbul'un en önemli projelerinden biri olduğunu ifade eden Yıldırım, bugüne kadar Atatürk tünelinin 850 metre, yan tarafındaki tünelin ise 1250 metreye ulaştığını söyledi. Yıldırım, ''Hedefimiz, 6 ay içinde Üsküdar'daki yaklaşım tüneline varmak. Yaklaşım tüneli de daldırma tüp tünellerine 250 metre mesafede. Dolayısıyla iş bütün hızıyla devam ediyor'' dedi.

Çalışmaların 24 saat devam ettiğini belirten Yıldırım, arkeolojik kazılardan dolayı 1.5 yıl gecikme olduğunu, onu telafi edebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title