Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Muş Valisi Büyükersoy: "Başkası, çocuğun anne ve babasının yerine geçerek karar veremez. O, ister siyasal parti, ister sivil toplum örgütü olsun, kimse kimsenin yavrusunu, evladını, eğitim ve öğretimden mahrum edemez"

Van, Muş ve Bitlis'te 2013-2014 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı.

Van'da, eğitim öğretim yılının açılışı, 2011 yılında yaşanan depremlerde ağır hasar gördükten sonra yıkılan ve yeniden inşa edilen Lütfiye Binnaz Saçlı İlköğretim Okulunda yapıldı.

Törende konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, Türkiye'nin, eğitime çok önem verdiğini ve eğitimi çağın önüne koymaya çalıştığını belirterek, bu noktada özellikle annelerin desteğine büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Annelerin, her zaman için çocuklarının ve eğitimcilerin yanında yer alması gerektiğini vurgulayan Doğan, annelerin çocuklarının nerede olduğundan, kimlerle olduklarından, onların nasıl bir iş içerisinde olduklarından haberdar olması, çocuklarını milletin ve memleketin lehinde çalışacak bir evlat olarak yetiştirmesi gerektiğini ifade etti.

"İyi yetişen bir evlat, hem ailesinin hem de bu milletin kazancı olacaktır" diyen Doğan, annelerin ve öğretmenlerin 2023 hedefinde Türkiye'nin yanı başında olması gerektiğini dile getirdi.

Doğan, hayırseverlerin bölgeyi yanlız bırakmamasını isteyerek, yeni okullarla eğitime destek vermeleri çağrısında bulundu.

Törene Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, AK Parti Van Miletvekili Mustafa Bilici, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

-Muş

Muş'ta yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla Selçuklu İlköğretim Okulunda tören düzenlendi. Vali Vedat Büyükersoy, BDP'nin "anadilde eğitim" için okulların boykot edilmesi kararı ile ilgili şunları kaydetti:

"Bizler, kıymetli ve değerli olan yavrularımızın, eğitimsiz kalmasından rahatsız olan anne ve babalarız. Bu ülkenin bütün insanları, en değerli olan varlığının hem kendisi hem de toplum için faydaları saymakla bitmeyen eğitim ve öğretim hakkının yok sayılmasını düşüneceğini zannetmiyorum. Eğitim ve öğretimi önce anne ve baba ister. Başkası çocuğun anne ve babasının yerine geçerek karar veremez. O, ister siyasal parti, ister sivil toplum örgütü olsun, kimse kimsenin yavrusunu, evladını eğitim ve öğretimden mahrum edemez."

Büyükersoy, fakirlik ve cehaletin insanlığın en büyük belası olduğunu, dünyada yaşanan felaketlerin bir çoğunun fakirlik ve cehaletten kaynaklandığını söyledi.

Kentteki eğitim seviyesinin, Türkiye ortalamasının çok altında olduğuna dikkat çeken Büyükersoy, "İnşallah bu seneden başlayarak biz bu farklılığı, geri kalmışlığı kırma noktasında çok ciddi adımlar atacağız. 2012 yılında 3 bin 760 derslik sayımız vardı. Yapımı süren ve bitme aşamasına gelen 900 derslik ile birlikte yüzde 35'lik artışla bu sorunu ortadan kaldıracağız. Ancak sadece fiziki altyapı ile değil, toplam kalite ile bu sorun çözülür" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup, okula yeni başlayanlara çiçekler verildi.

-Bitlis'te ilk ders zili çaldı

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, kentte 2013-2014 eğitim öğretim yılının, örgün ve açıköğretimdeki yaklaşık 110 bin öğrenciyle başladığını ifade etti.

BDP'nin aldığı boykot kararının merkez ilçede hiçbir emaresi bulunmadığını vurgulayan Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir müdür yardımcısının okulları gezmeye devam ettiğini ve okulların açık olduğunu belirtti.

Öğrencilerin okullarında, öğretmenlerin ise görevlerinde olduğunu ifade eden Korkmaz,  şöyle konuştu:

"Bu sabah ben ve belediye başkanımız merkez ilçede birkaç okulu gezdik.İlçelerimizdeyse ilçe milli eğitim müdürlerimiz geziyor. Şu ana kadar bana yansıyan bir şey yok. BDP'nin aldığı karara uyarak okulu boykot eden öğretmen ve öğrencimiz yok. Bize de intikal eden bir şey yok." - Van

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Büyükersoy Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title