Haberler

    World Of Warcraft: Legion İncelemesi

    World of Warcraft: Legion, World of Warcraf için yayınlanmış 6. büyük genişleme paketi.

    World of Warcraft: Legion, World of Warcraf için yayınlanmış 6. büyük genişleme paketi. Legion oyuncuları aslında WoW (World of Warcraft) aleminin eski günlerine geri götürüyor. Legion'da yine bireysel bir oyun anlayışına yöneliyorsunuz ama sınıfınızla yaşadığınız benlik duygusu hikayeyle birleşince, bu durum hiçbir şekilde problem teşkil etmiyor. Legion'ın hikayesi Warlords of Draenor'daki gibi anti-sosyal bir oyun anlayışına sevk etmiyor. Hikayeyle bütünleştirilmiş zindanlar ve raidler birden fazla oyuncunun bir araya gelmesini teşvik ediyor.

    Hikaye başarılı seslendirmeler ve ara sahneler çok güzel işlenmiş. Bu sahnelere sadece başlarda ve sonda değil, hikaye devam ettikçe yer verilmiş. Yani sürekli görev bölümünü okuyarak sıkılmak zorunda değilsiniz.

    Genişleme paketinin adının Legion olması, Warcraft'ın geçmişinde Azeroth'u yok etmek için mücadele vermiş karanlık titan Sargeras'ın emrindeki dev iblis ordusunun adının Burning Legion olmasından kaynaklanıyor. Orc warlock Gul'dan daha önceden karanlık geçitler açarak Burning Legion'ın Azeroth'a geçmesini mümkün kılmış; fakat Azeroth'ta yaşayan farklı ırklar aralarındaki savaşı bırakıp işbirliği yaparak Burning Legion'ı durdurmuştu. War of the Ancients olarak anılan bu olayın binlerce yıl ardından Gul'dan tekrar Burning Legion'ın Azeroth'a girebilmesi için karanlık bir geçit açmanın yolunu buluyor ve istila başlıyor. Bu istilayı durdurmak ve Warcraft evrenindeki birçok farklı dünyayı yok etmiş olan karanlık titan Sargeras'ı engelleyebilmek için biz de kahramanlarımızla savaşa katılıyoruz.

    Legion'da göreviniz demonları durdurmak. Böyle güçlü bir düşmana karşı elinizde yine aynı şekilde güçlü bir silah olması gerektiğini düşünüyorsanız, haklısınız. Legion'ın getirdiği en önemli yeniliklerden biri ek paketin başlarında size verilen Artifact silahınız. Bu silahlar tahmin edebileceğiniz gibi her sınıfa özel. Ayrıca kazandığınız Artifact Power'la artifact silahınızı geliştirebiliyorsunuz.

    Legion'ın getirdiği yeniliklerden biri, 98 levella başladığınız Demon Hunter sınıfı. Demon Hunter, diğer sınıfların aksine, tank ve DPS olmak üzere sadece iki tane uzmanlık alanıyla (spec) geliyor. Ancak Demon Hunter hikayedeki öneminin yanında, çift zıplama mekaniği ve ilginç dövüş stiliyle kesinlikle denemeye değer. World of Warcraft: Legion ile yeni demon hunter sınıfının bağlantısı ise ortaya çıkan yeni Burning Legion tehdidi karşısında bu kahraman sınıfının son çare olarak görülmesi.

    Illidan Stormrage'in takipçileri olan demon hunterlar, iblisleri tespit etmekte ve avlamakta usta kahramanlar. World of Warcraft: Legion'ın yeni kahraman sınıfı demon hunter, tıpkı death knight sınıfı gibi üst bir kahraman sınıfı olarak tasarlanmış.

    Ayrıca şunu da belirtelim ki Demon hunter sınıfı sadece elf ırklarına özgü bir kahraman sınıfı. Death knight sınıfında pandaren hariç her ırkı seçebiliyorduk. Demon hunterda ise sadece blood elf ve night elf ırklarını seçebilmekteyiz.

    World of Warcraft: Legion'da konuk olduğumuz Broken Isles bölgesi Kalimdor ve Eastern Kingdoms arasındaki Great Sea adlı denizin ortasında yer alan küçük adalar zinciri. Bu adalarda toplamda 6 küçük bölge yer alıyor. Bu bölgelerin herbiri kendine has görevler sunuyor.

    World of Warcraft'ın Collector özel sürümü

    World of Warcraft: Legion'daki zindanlar da genel olarak casual oyuncular düşünülerek tasarlanmış zindanlar. Çoğu zindanı problem yaşamadan ve zorlanmadan tamamlayabiliyorsunuz. World of Warcraft: Legion toplamda 8 zindan içeriyor.

    World of Warcraft: Legion'da PvP'nin oyunun en radikal değişiklikler kazanan yönü olduğunu söyleyebiliriz. Oyuna yeni bir battleground eklenmemiş; fakat 2 yeni arena bizi bekliyor. Oyuncular arası ekipman farkından kaynaklanan avantaj/dezavantajı ortadan kaldırabilmek için ekipmanın ağırlığı PvP'de azaltılmış. Her sınıf bir PvP maçına katıldığında önceden belirlenmiş istatistiklerle savaşa başlıyor. Oyuncunun mevcut eşya seviyesi ne kadar yüksekse bu temel istatistikler o derece yükseltiliyor; fakat bu yükseltme derecesi çok büyük boyutlarda olmadığı için ekipmanların yarattığı ezici avantaj ortadan kalkıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title