Haberler

VİKO'dan Çizgi Film Atölyesi

Güncelleme:

VİKO, Karre Kids Çizgi Film Atölyesi ile çocukların hayal dünyalarına aydınlık katan örnek bir projeye imza attı.

Yalnızca yaşam alanlarımıza değil, geleceğe de aydınlık katmayı misyon edinen VİKO, Türkiye'deki devlet okullarında bir ilk olan Çizgi Film Atölyesi ile çocukların yeteneklerinin, kendi çizimlerinden oluşan animasyonlara dönüşmesini sağlayacak.

Çizgi filmler çocukları eğlendirirken hayal dünyalarını da genişletiyor; onların dünyalarında 'rahatlatma' rolü kadar 'öğretme' rolünü de üstleniyorlar. Çünkü yaratıcılık düzeyi ve düşenme sistemi yetişkinlerden çok daha farklı olan çocuklar, çizgi filmleri izlerken kendilerini izlediklerinin parçası haline getiriyor ve yaratıcılıklarını geliştiriyor. Türkiye'nin kurumsal sosyal sorumluluğa en çok önem veren kuruluşlarından olan VİKO, İbni Sina İlkokuluna kazandırdığı Karre Kids Çizgi Film Atölyesi ile ilkokul çağındaki miniklere yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirmenin en eğlenceli yolunu sunuyor. Looney Tunes karakterleriyle özel olarak tasarlanan KARRE KIDS serisi ile çocuk odalarına eğlenceyi ve çocuk korumalı priz özelliği ile güvenliği bir arada sunan VİKO, Karre Kids adını verdiği "Çizgi Film Atölyesi" nin açılışını Sancaktepe Mülki Amirlerinin katılımı ile gerçekleştirdi. Çocukların mutluluğunun görülmeye değer olduğu açılışta, öğrenciler tarafından hazırlanan ilk çizgi film kareleri izleyicilerle buluştu

VİKO'nun çizgi film atölyesinde eğitimi, ülkemizin önde gelen animatörlerinden Havva Kangal Erdoğan veriyor. 2009 yılında İngilizce çizgi filmi ile Uluslararası Medea Awards yarışmasında 254 başvuru arasındaki en yaratıcı projeye imza atarak "Yaratıcılık ve Yenilik" MEDEA ödülünü alan Erdoğan'ın daha birçok ulusal ve uluslararası başarısı bulunuyor. Havva Kangal Erdoğan'ın yanı sıra animatör İrfan Ezgi Çelik de Karre Kids Çizgi Film Atölyesi'nin eğitimci kadrosunda yer alıyor. Ayrıca VİKO'nun Sancaktepe'deki eğitim kalitesini arttırmayı hedefleyerek hayata geçirdiği "Işığını Paylaş Öğretmenim" yarışmasında birinciliği İbni Sina İlkokulu'na getiren başarılı eğitimcilerden Nurhayat Karakoç da proje koordinatörlüğünü yürütüyor. Bu çalışma sonunda ortaya çıkacak ve Enerji Verimliliğini konu alan çizgi film ise bölge okullarına dağıtılarak anaokulu öğrencilerinin enerji verimliliği konusunda bilinçlenmesi sağlanacak. Böylelikle henüz ilkokul seviyesindeki öğrenciler, ortaya çıkardıkları çizgi film ile önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atmış olacak.

"Birçok Öğrenci Yeteneğini Ortaya Çıkarma Fırsatı Bulacak "

VİKO KSS Kurul Başkanı Gülay SELKİ "Sürdürülebilir kalkınma faaliyetleri ile insan yaşamının kalitesinin iyileştirilmesi süreci, çevresel iyileştirmeler ile birlikte eğitim imkanlarına erişim ve yaşam boyu eğitimi de içeriyor. VİKO, bu bakış açısı ile yerel kalkınmaya büyük önem veriyor. ' Kuruluş faaliyetlerimizi yürütmekte olduğumuz bölgeye nasıl katkı sağlarız' düşüncesiyle 1998 yılından bu yana devam eden Yerel Kalkınma projemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirdiğimiz "Aydınlık Sancaktepe İçin Eğitimde Yenileşim "projesi ile ilçemizin eğitim kalitesini arttırmayı hedefleyen bir noktaya geldi. Bu projelerden bir tanesi de bugün büyük bir heyecanla açılışını gerçekleştirdiğimiz Çizgi Film Atölyesi, bu atölye sayesinde birçok öğrenci yeteneğini ortaya çıkarma fırsatı bulacak, hayatlarında aydınlık geleceğe bakan bir pencere daha açılacak " dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sancaktepe Türkiye Sina Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

CHP'li Ceylan'dan çok konuşulacak iddia: Generalin makam aracında terör örgütü üyeleri mi taşındı?

CHP'li Ceylan'dan çok konuşulacak iddia: Generalin makam aracında terör örgütü üyeleri mi taşındı?

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İkisi de hap içerek yaşamına son vermiş! Kız kardeşlerin 4 saat arayla ölümünde sır perdesi aralandı

İkisi de hap içerek yaşamına son vermiş! Kız kardeşlerin 4 saat arayla ölümünde sır perdesi aralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title