Haberler

Video: Türkiye Sağlık Turizmi Sektörü Gözünü Küresel Pazara Dikti

Güncelleme:

Türkiye, küresel sağlık turizmi sektöründe çoğu Avrupa'dan olmak üzere dünya çapında on binlerce insanı çeken önemli bir oyuncu haline geliyor.

Türkiye, küresel sağlık turizmi sektöründe çoğu Avrupa'dan olmak üzere dünya çapında on binlerce insanı çeken önemli bir oyuncu haline geliyor.

Saç dökülmesine karşı tedaviler ve estetik ameliyatların oldukça popüler olduğu sektörün profesyonelleri gelecekte Türkiye'nin daha büyük bir pazar payına sahip olabileceğini söylüyor.

Onkoloji, kardiyoloji ve organ nakli gibi yaşamsal önem taşıyan hastane departmanları, Türkiye'de uygun fiyatlarla tedavi görmek amacıyla dünyanın her yerinden gelen yabancılar tarafından rağbet görüyor.

Türkiye'ye gelen yabancı turistler en çok estetik operasyonlar, saç ekimi, kalp cerrahisi, ortopedi, onkoloji, diş sağlığı ve tüp bebek tedavilerini tercih ediyor.

AZİZ ÇİGA, İstanbul merkezli sağlık turizmi konusunda uzmanlaşmış bir firmanın Yönetim Kurulu Başkanı

"Başladığımız zaman bir trend vardı, özellikle saç nakli. Sonradan baktık ki Türkiye'nin potansiyeli, Türkiye'nin altyapısı bunlarla anılmamalı. Gerçekten çok ciddi bir altyapımız var, çok büyük bir potansiyelimiz var. Bir de coğrafi avantajımız var. Yani bugün üç-üç buçuk saat uçuş mesafesinde bir buçuk iki milyar nüfusun ortasındayız.

Dünyada bununla ilgili saygın kuruluşlar tarafından yapılmış araştırmalar var...Yani spa, welness, sağlığı geri kazanma gibi tüm segmentleri bunun içine koyduğunuz zaman 1,2 trilyon dolarlık bir hacim var bu işte. Hem termal kaynak suları, sıcak sular, hem de içmeler dediğimiz, soğuk, doğal, tedavi edici suların üzerinde oturuyorsunuz. Mevcut olan durumumuz, yani altyapımız, hem medikal tarafında hem de diğer segmentlere baktığımız zaman ve coğrafi konumu da hesaba kattığımız zaman, Türkiye şu anda çivi çakmadan o bahsettiğimiz 1,2 trilyon doların yüzde 10'unu alabilecek kapasitede."

ALPER ÇAPANOĞLU, kozmetik cerrahi ve saç ekimi üzerine bir şirketin yöneticisi

"Sağlık turizmi pazarı ciddi büyüyen bir pazar. 2023 yılı itibariyle bu pazarın dünya genelinde 100 milyar ABD dolarını aşması bekleniyor ki bu gerçekten çok hızlı büyüyen bir pazar olduğunu gösteriyor. 2019 yılında küresel anlamda 39,6 milyar dolar olan estetik pazarının, 2025'te 60 milyar doları bulacağı ön görülüyor.

Türkiye sadece ucuz olduğu için tercih edilmiyor. Türkiye, ekonomik ve yüksek kaliteyle hizmet veren bir ülke. Çok ciddi hastaneler, çok ciddi klinikler var. Dünya çapında sağlık standartlarına sahip olan klinikler var. Birçok ülke vatandaşı, ülkesinde alabileceğinden daha kaliteli hizmeti çok daha uygun fiyatla alıyor."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri İstanbul'dan bildiriyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title