Haberler

Van YYÜ Öğrencileri ve Akademisyenler İsrail'e Karşı Protesto Eylemlerine Devam Ediyor

Güncelleme:

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etmek için eylemlerine devam ediyor. Üniversite yerleşkesinde kurulan Gazze Dayanışma Çadırı önünde toplanan öğrenci ve akademisyenler, Gazze'de yaşananları canlandırarak İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi. Eylemde, bebeklerin, gençlerin, kadınların ve yaşlıların hayatını kaybetmesi ve sağlık görevlilerinin öldürülmesi tasvir edildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki ( Van YYÜ) öğrenciler ve akademisyenler, Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'e yönelik protesto eylemlerine devam ediyor.

Üniversite yerleşkesine kurdukları Gazze Dayanışma Çadırı'nın önünde toplanan akademisyen ve öğrenciler, çalınan siren sesinin ardından yere yatarak Gazze'de yaşananları canlandırdı.

Bombalı ve silahlı saldırılarda hayatını kaybeden bebeklerin, gençlerin, kadınların ve yaşlıların tasvir edildiği, sağlık görevlilerinin yaralılara müdahale ederken öldürülmelerinin gösterildiği eylemde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterildi.

Akademisyen ve öğrenciler adına açıklama yapan Van YYÜ Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yücel İslam, Gazze Şeridi'nde süren katliamlara dünyanın sessiz kaldığını söyledi.

Filistin'de binlerce masumun hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yerinden göç etmek zorunda bırakıldığını belirten İslam, şunları kaydetti:

"Gazze Dayanışma Çadırı'nda nöbet tutmaya devam ediyoruz. Gazze'de yapılan soykırıma sessiz kalmıyoruz. Çeşitli etkinlikler düzenleyerek Gazze'deki insanlık dramını dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Filistin'deki acının tarifi yapılamaz. Orada yaşanan acıyı canlandırarak göstermeye çalıştık. Tiyatro ekibi değiliz. Filistin'deki saldırılara dikkat çekmek istiyoruz. Saldırıların bir an önce bitmesini, Filistin'in özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyoruz."

Eczacılık fakültesi 4. sınıf öğrencisi Maryenur Çetiner, Filistin'de yaşayanların ölüm korkusu, açlık ve yoksullukla mücadele ettiğini belirtti.

Gazze için nöbette olduklarını dile getiren Çetiner, "Orada yaşananları canlandırmaya çalışırken çok duygulandım. Filistin'de yaşanan insanlık dramının bir an önce bitmesini istiyoruz. Tüm dünya olanlara sessiz kalıyor. Filistin'de yaşayan kardeşlerimizin bu durumdan bir an önce kurtulmaları için dua ediyoruz. Barış ve mutluluğun hakim olmasını, çocukların ellerinde balonların, şekerlerin ve kitapların olduğu bir yaşamı temenni ediyorum." diye konuştu.

Veterinerlik fakültesi 3. sınıf öğrencisi Mehmet Sami Baytekin, "Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. Gazze'deki acıyı canlandırmaya çalışırken çok etkilendim. Yaşanan olayları gündemde tutmalıyız. Herkesin saldırıların karşısında durması gerekiyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İsrail Gazze Van Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title