Haberler

Van Kedilerine Oyuncaklı Terapi

Van'da koruma altındaki bir gözü sarı bir gözü mavi Van kedileri çiftleşme ve doğum sürecine girdi.

Van'da koruma altındaki bir gözü sarı bir gözü mavi Van kedileri çiftleşme ve doğum sürecine girdi. Daha önce deprem stresi yaşayan Van kedileri, şimdi de çiftleşme ve doğum stresi yaşıyor. Depremden dolayı ziyaretçi sayıları azalan kedilerin bu dönemi daha rahat atlatmaları için oyuncakla terapi yapılacak. Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Mehmet Karaca, Kediler bu dönemde strese girip hırçınlaşıyor. Ziyaretçileri de olmayınca yalnız kalan kediler, daha da stresli oluyor. Biz kedilerin bu dönemi daha rahat atlatması için oyuncakla terapi yapmayı düşünüyoruz dedi.

Van'da yaşanan depremlerden sonra stresli bir dönem geçiren ve kızgınlık dönemi gelen depremzede Van Kedileri'ne oyuncakla terapi yapılacak. YYÜ yerleşkesindeki yeni restore edilen kedi evinde koruma altında tutulan 120 kedinin çiftleşme ve doğum döneminde stres yaşadıklarını belirten Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Karaca, bu dönemi kedilerin atlatabilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

ZİYARETÇİNİN YERİNE OYUNCAK

Depremin kedileri de etkilediğini belirten Doç. Dr. Karaca, deprem stresini yeni atlatan kedilerin, şimdi de çiftleşme ve doğum stersine girdiğini söyledi. Karaca, deprem sonrası birçok kişinin Van'ı terk etmesiyle kedilerin ziyaretçilerinin nerdeyse tamamen bittiğini belirterek,Bu durumda kediler yalnız kaldı. Özellikle çiftleşme ve doğum döneminde kedilerin ilgi ve alakaya çok ihtiyacı var. Biz bu açığı oyuncaklarla kapatmak istiyoruz. Özellikle plastik evler, top gibi oyuncaklara ihtiyaç var. Bunun içinde hayvanseverlerden destek istiyoruz dedi. Kedilerin yıllardır bakımını yapan Mehmet Bayır, deprem sonrası kedilerin sürekli panik halinde olduğunu belirterek, 3 elemanla gece gündüz kedilerin yanında beklediklerini söyledi. Bu dönemi kedilerin atlatmak üzere olduğunu anlatan Bayır, çiftleşme ve doğum sürecini de bu şekilde atlatmak istediklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Karaca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title