Haberler

Van-Kan Davası Barışla Noktalandı

Van'ın Gürpınar İlçesinin Çakınlı Köyünde, Gezici ve Akkuş Aileleri Arasında 1 Yıldır Süren Kan Davası Barışla Noktalandı.

VAN'ın Gürpınar ilçesinin Çakınlı köyünde, Gezici ve Akkuş aileleri arasında 1 yıldır süren kan davası barışla noktalandı. Burukan aşireti ileri gelenlerinden Paşa Kurşunluoğlu girişimleri sonucu sağlanan barış yemeğinde iki aile fertleri tokalaşıp, sarılarak barıştı.

Gürpınar İlçesi?ne 20 kilometre uzaklıktaki Çakınlı köyünde yaşayan Akkuş ve Gezici aileleri arasında 5 Mayıs 2010 tarihinde husumet nedeniyle kavga çıktı. Çıkan kavga sonucu 70 yaşındaki Yusuf Gezici hayatını kaybetmiş, 40 haneli köy ikiye bölünerek göçler meydana gelmişti. Olayla ilgili iki kişinin tutuklanması iki aile arasında kan davası başlamıştı. Daha fazla ölümlerin ve göçlerin yaşanmaması için Burukan Aşireti liderlerinden Paşa Kurşunluoğlu?nun araya girmesiyle iki aile barışmaya karar verdi. Çakınlı Köyünde düzenlenen barış yemeğine Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya, Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Atan, Gürpınar Jandarma Komando Tabur Komutan Yarbay Gökhan Sarı, Burukan Aşireti ileri geleni Paşa Kurşunluoğlu, Gezici ve Akkuş aile büyükleri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Barış öncesi kısa bir konuşma yapan Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya böyle husumetlerin bir daha yaşanmaması için herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Kayaö İnşallah bu son acımız olur. 1 yıl önce meydana gelen olayda her iki aile de büyük rahatsızlıklar duydu. Bu olayı bitirmek, iki aile arasında bu husumeti kaldırmak ve kalıcı bir barışın sağlanması için ellerinden gelen gayretleri gösteren tüm barışseverlere teşekkür ediyor, bu barışın iki aile hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorumö dedi.

Barışın sağlanmasın ardından Paşa Kurşunluoğlu önderliğinde iki aile fertleri uzun kuyruk oluşturup, el sıkıp, sarılarak kan davasına son noktayı koyarak, barıştı.

Sağlanan barışın ardından davetliler için hazırlanan barış yemeği yenildi. Yemek için ise 35 koyun kesilirken, 600 kilo pirinç, 250 kilo yoğurt harcandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 677. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Dünya'ya benzeyen yeni bir gezegen keşfedildi? Gliese 12 b özellikleri neler? Trakya'ya nükleer santral mi yapılacak? Nükleer santral nereye, ne zaman yapılacak? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 64. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yeni Call of Duty oyununun ismi resmi olarak açıklandı! Call of Duty: Black Ops 6 tanıtım tarihi duyuruldu Vakıfbank çöktü mü? Vakıfbank mobil uygulaması neden açılmıyor? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 24 Mayıs Yalı Çapkını 71. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS MAÇI CANLI İZLE! #127936 Fenerbahçe- Panathinaikos maçını canlı (HD) izleme linki! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS FİNAL FOUR maçı ne zaman? Fenerbahçe- Panathinaikos maçı saat kaçta hangi kanalda? #127936 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title