Haberler

Van'da Selde 709 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu

Van'ın Başkale İlçesinde Meydana Gelen Selde 2 Köprü Yıkılırken, 709 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu.

Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen selde 2 köprü yıkılırken, 709 küçükbaş hayvan telef oldu.

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Albayrak köyünde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrasında oluşan sel maddi hasara neden oldu. 2 köprünün yıkıldığı ve 709 küçükbaş hayvanın telef olduğu selde, tarım arazileri de zarar gördü. Köy muhtarı Abdulhalik Ayhan, aniden bastıran ve yaklaşık 15 dakika süren yağmur sonrasında dağdan gelen sel sularının köyün ilçe merkezi ile bağlantısını sağlayan 2 köprüyü yıktığını, 2 ayrı sürü halinde otlatılan küçükbaş hayvandan ise 709'unun telef olduğunu

kaydetti. Biçilmiş çok sayıda ot bağının da sel sularına kapıldığını dile getiren Ayhan, yaşanan selde herhangi bir can kaybının olmadığını söyledi. Maddi zararlarının büyük olduğunu belirten Ayhan, "Sel sularına kapılan 709 küçükbaş hayvan, toplam 23 vatandaşımıza aitti. Bu vatandaşların hayvanlardan başka herhangi bir geliri yoktur" dedi.

Selin meydana geldiği Albayrak köyünde incelemelerde bulunan Başkale Kaymakamı Ali Arslantaş, köylülere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, zararlarının tespit edilmesi için İlçe Özel İdaresi ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin görevlendirildiğini kaydetti.

(ŞAK-ŞA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title