Haberler

Van'da 'Köyümde yaşamak için bir 'sürü' nedenim var' projesi kapsamında 1800 besiciye 178 bin koyun dağıtıldı

Güncelleme:

Van Valisi Ozan Balcı, hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla başlatılan 'Köyümde yaşamak için bir 'sürü' nedenim var' projesi kapsamında şu ana kadar 1800 besiciye 178 bin koyun dağıtıldığını açıkladı.

Van'da "Köyümde yaşamak için bir 'sürü' nedenim var" projesi kapsamında şu ana kadar 1800 besiciye 178 bin koyun dağıtıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Van Valisi Ozan Balcı, Gürpınar ilçesi ziyaretinde karşılaştığı çobanla sohbet etti, hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla başlatılan "Köyümde yaşamak için bir 'sürü' nedenim var" projesini anlattı.

Projenin başarıyla yürütüldüğünü belirten Balcı, "Ziraat Bankası ile yaptığımız protokolle çiftçilerimize proje kapsamında 1 yıl geri ödemesiz 5 yıl vadeli sıfır faizli kredi imkanı sağlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığımız da projemizi destekliyor. Şu ana kadar yaklaşık 1800 besiciye 178 bin koyun verdik. Projemiz sadece koyun verme projesi değil, entegre bir proje. Meraların ıslahı var. Van mera varlığı açısından Türkiye'de sayılı illerden birisi. Ayrıca erkek kuzu kesiminin garanti edilmesi, dişi kuzu kesiminin engellenmesi, hayvan hastalıklarıyla mücadele, sigorta işlemleri, aşılama gibi hizmetler de projemiz kapsamında yapılıyor." diye konuştu.

Hedeflerinin koyun varlığını 8 milyona çıkarmak olduğunu ifade eden Balcı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2020 yılını küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmesinin ardından en büyük atağı ilimiz yaptı. Valilik olarak çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanındayız. Çok kıymetli veterinerlerimiz, mühendislerimiz, teknisyenlerimiz var. Onlara da müteşekkirim. Projeyi yürüten bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Küçükbaş hayvancılığı desteklemeye devam ediyoruz. İnşallah çiftçimiz zenginleşecek. Üreticinin her zaman yanındayız, onları seviyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Balcı Van Ekonomi Güncel Haberler

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

İmamı okla vuran saldırgan, şortlu birinin namaz kılmasına sinirlenmiş

İmamı okla vuran saldırgan, şortlu birinin namaz kılmasına sinirlenmiş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Bakmadan Geçme

ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir? Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı mı? Kripto emojileri neden kaldırıldı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 26 Temmuz günün maçları nereden izlenir? İstihare namazı nasıl kılınır? İstihare namazı kaç rekat? İstihareye nasıl yatılır? Rüyada gül görmek ne anlama gelir? Rüyada kırmızı gül görmenin anlamı nedir? SearchGPT nedir? SearchGPT nasıl kullanılır, özellikleri neler? Koç kadını ve Terazi erkeği uyumlu mu? Koç kadını ve Terazi erkeği aşk uyumu nedir? Koç kadını ve Terazi erkeği anlaşabilir mi ? Çakal kaza mı yaptı? Rapçi Çakal nerede kaza yaptı, ne oldu? Kamala Harris kimdir? Kamala Harris kaç yaşında, nereli? Kıyma 4. Sezon 2. Bölüm ne zaman yayınlanacak? Kıyma dizisi nerede yayınlanıyor, konusu ne? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak Emekli maaş farkları yattı mı, nasıl sorgulanır? 4A, 4B, 4C emekli maaş farkı sorgulama ÖTV indirimi gelen araçlar hangileri? ÖTV indirimi hangi araçları kapsıyor ? ÖTV indirimi fiyatları ne kadar düşürecek? Cem Özkök kimdir? Cem Özkök kaç yaşında, nereli?
Bazı il ve ilçeleri sayıp 'Sizden nefret ediyorum' diyen Mardinli Marilyn Monroe hakkında suç duyurusu

Bazı il ve ilçeleri sayıp "Sizden nefret ediyorum" diyen Mardinli Marilyn Monroe hakkında suç duyurusu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title