Haberler

10 Aralık İnsan Hakları Günü

Güncelleme:

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Ayyıldız, mesajında, Birleşmiş Milletlerin kurucu üyesi ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti'nin, hak ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesine yönelik uluslararası çalışmalarda her zaman öncü ülke olduğunu bildirdi.

İnsan hakları evrensel bildirgesinin, uluslararası düzeyde insan haklarının anayasası olarak, devletleri bu alanda ortak değerler ve ilkeler çerçevesinde birbirine yakınlaştıran en temel belgelerden birini oluşturduğunu ifade eden Vali Ayyıldız, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Medeni ve siyasi hakların yanı sıra ekonomik ve sosyal hakların tanınıp benimsetilmesine, ırkçılık ve her türlü ayrımcılıkla mücadele edilmesine, kadın ve çocuk haklarının korunup geliştirilmesine, işkence ve kötü muamelenin ortadan kaldırılmasına, engellilerin ve göçmenlerin haklarının güvence altına alınmasına dair uluslararası hukuk belgelerinin birçoğunun kaynağı, BM insan hakları evrensel beyannamesidir."

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak da mesajında, beyannamenin dile getirdiği en temel hak olan yaşama hakkının dahi bugün dünyanın pek çok coğrafyasında çeşitli ayrımcılıklarla ihlal edildiği düşünülürse bu ilkeleri hayata geçirme hususunda insanlığın halen alması gereken ciddi bir mesafe olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Erol Ayyıldız Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title