Haberler

Muş Valisi Büyükersoy: 40-50 Köy Okulunun Tuvaleti Dışarıda

Güncelleme:

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, ''Köy gezilerinde maalesef 40-50 köy okulumuzun tuvaletlerinin dışarıda olduğunu tespit ettim.'' dedi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, ''Köy gezilerinde maalesef 40-50 köy okulumuzun tuvaletlerinin dışarıda olduğunu tespit ettim'' dedi.

Büyükersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çıktığı köy gezilerinde zaman zaman bazı eksiklikler tespit ettiğini ifade ederek, bazı köy okullarında hala tuvaletlerin dışarda olduğunu gördüğünü söyledi.

Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Büyükersoy, gelecek dönem dışarda olduğu belirlenen tuvaletlerin okulların içine alınacağını ifade etti.

Büyükersoy, bunu 70-80 yıldır ihmal edilen bir konu olarak değerlendirdiğini bildirerek, ''Belki o günün ekonomik şartlarından kaynaklanıyor olabilir, ama ilimizin iklim şartlarını dikkate almayan bazı okullarımızın tuvaletleri halen dışarıda olması üzüntü verici'' diye konuştu.

Çocukların eksi 25 derecede dışarıdaki tuvaletleri kullanmasını istemediğini anlatan Büyükersoy, şunları söyledi:

''Köy gezilerinde maalesef 40-50 köy okulumuzun tuvaletlerinin dışarıda olduğunu tespit ettim. Ağır kış şartlarında çocuklarımız o tuvaletleri kullanmak zorunda kalıyor. Ancak kış şartlarından dolayı çoğu zaman bunların giderleri donuyor ve suyu akmıyor. Konu ile ilgili proje hazırlanması için ilgililere gerekli talimatı verdim. Umit ederiz ki önümüzdeki yıl tuvaleti dışarıda olan ilköğretim okulumuz kalmasın. Önümüzdeki dönemde bu sıkıntıyı yaşamak istemiyorum.''

-Okullardaki ısınma sorunu

Büyükersoy, kentteki bazı okullarda ısınma sıkıntısı yaşandığını anımsatarak, ''Isınma çok ciddi bir problem. Biz bürokratik bir takım problemlerimizi çocuklarımızın üşümesi ile sonuçlandıramayız. Geçmişte yapılan okullarda Antalya şartlarıyla kalorifer döşenmiş. Kalorifer yanıyor, ama içeriyi yeterince ısıtmıyor. Bu sorunu da kısa sürede çözmeye çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Sokakta çalışan çocukların, sokakta yaşamadığını belirten Büyükersoy, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğünce yürütülen rehabilitasyon çalışmalarına değindi.

Büyükersoy, ailelerin de çocuklarına sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, ''İl emniyet müdürlüğümüz de sokakta çalışan çocuklarla ilgili çalışma yürütmekte'' dedi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy tuvalet öğrenci kış

Muhabir: Sabri YILDIRIM

Yayınlayan: Erdem Gültekin

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Büyükersoy Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title