Haberler

Uşak - Ankara'daki Saldırı Uşak'ta Protesto Edildi

Ankara'daki saldırı Uşak'ta protesto edildi ANKARA'daki terör saldırısı, Uşak'ta düzenlenen eylemle protesto edildi.

Ankara'daki saldırı Uşak'ta protesto edildi

ANKARA'daki terör saldırısı, Uşak'ta düzenlenen eylemle protesto edildi. Eylemde, twitter hesabındaki paylaşımları gerekçe gösterilerek, Uşak Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, istifaya çağrıldı.

Eğitim-Sen Uşak Şubesi tarafından düzenlenen eyleme; CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Milletvekili adayları Ali Erdoğan ve Halim Uçar, çeşitli sendikalar, CHP, EMEP ve Haziran Hareketi üyeleri destek verdi. Belediye önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, sloganlar atarak İsmetpaşa Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'nda ki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Haziran Hareketi üyeleri, kartonlara yazılmış harflerden oluşan 'Katil Devlet' dövizleri taşıdı. Gruptan bazıları da ellerinde 'Katilleri biliyoruz, mahkum ettik hesap soracağız" ve 'Sarayın eli kanlı soytarısı hesap vereceksin" pankartı taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, patlama sonrası yitirilen yaşamlar ve yaralılar nedeniyle üzgün, öfkeli ve yasta olduklarını, yaşanan olaya isyan ettiklerini vurgulayarak şöyle konuştu: "Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak güvenlik zafiyeti yok diyorlar. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Katiller; diktatörlük heveslileri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı için ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden oy avcılığı yapanlardır. Katiller; yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde tek başına iktidar olmak için ülkeyi ateşe atıp, kendilerini kurtarmaya çalışanlardır" dedi.

UŞAK REKTÖRÜ ÇELİK'E TEPKİ

Uşak Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'i de kınadıklarını dile getiren Yavaş, "Rektör Çelik'in, Ankara'da yaşanan katliamda bir öğrencisi ölmüş, iki öğrencisi yaralıyken; çıkıp, twitter hesabından eylemcileri suçlamasını ve kan üzerinden siyaset yapmasını kınıyoruz. Ayrıca şu ana kadar üniversiteden bir taziye mesajı bile yayınlanmayan Uşak Üniversitesi Senatosu, AKP yandaşlığını bırakıp, öğrencileri için harekete geçmelidir. Rektör Çelik'in derhal o koltuktan istifa etmesini istiyoruz. Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz: 'Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. Hepiniz döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Kanlı ellerinizle işlediğiniz bütün suçlardan yargılanacak ve hesap vereceksiniz" dedi.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sait Çelik Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500

Yorumlar (2)

Adınızı Yazın:

katil devlet diye pankar açıyorlar polis buna göz yumuyo nerde bu devlet

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

asıl katil sizlersiniz DEVLETi karalamıyın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title