Haberler

Urfa'da 600 Bin Öğrenci Karne Aldı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da 2014-2015 eğitim yılının sone ermesi ile birlikte il genelinde toplam 600 bin öğrenci karne aldı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, bugün gerçekleşen karne dağıtımları öncesi bir mesaj yayımlayarak ailelere seslendi.

Mesajında ailelerin çocuklarına karşı son derece duyarlı olması gerektiğini hatırlatan Müdür İlci, söz konusu yaklaşımlara dikkat edilmesini istedi.

Urfa il genelinde bu yıl 600 bin öğrencinin karne alacağını dile getiren İlci, "Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Ancak her bitiş yeni bir başlangıcı beraberinde getirir. Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan, geçmişiyle korkusuzca yüzleşen ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Şunu hatırlatmak istiyorum kıymetli gençlere. İnsan denilen varlık kendi çocukluğunun ülkesine aittir. İnsan kendi gençliğinin iklimine aittir. O gençliğimizde, o çocukluğumuzda neyi koparabilmişsek yetişkin olarak o güzelliklerle var oluruz" dedi.

İLK MESAJ ÖĞRENCİLERE

Müdür İlci mesajının ilerleyen cümlelerinde ilk olarak öğrencilere seslendi. Tüm bir yılın ardından 600 bin öğrencinin tatili hak ettiğini belirten İlci, gençlere şu nasihatlerde bulundu: "Bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Mutlaka bir tatil programı hazırlamalı, bol bol kitap okumalısınız. Bunların yanında tatil programına, arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapmayı, hobilerinize daha çok zaman ayırmayı da eklemelisiniz. Ancak; tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmayınız. Kapanış diye bir şey yoktur inanmayın. Bitiş yoktur her şey yeni bir başlangıçtır. Yaz tatiline giriyorsunuz. Tatilinizi iyi değerlendirin. İnsan hiçbir şey yapmamakla dinlenmez."

İKİNCİ MESAJ AİLELERE

Öğrencilere nasihatinin ardından bu kez ailelere seslenen Müdür İlci, çocuklara karşı yaklaşımlara dikkat çekti. İlci, ailelere yönelik ise şu ifadelerini kullandı: "Bugün alınan karneler öğrencilerimizin bir yıl boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. Elbette bir insanın değeri rakamla ölçülemez; ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Her anne ve baba çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun kültürlü, saygın ve yararlı bireylerine dönüştürülmesi amacı ile her türlü olanağı seferber etmekte, her türlü çabayı göstermekte ve her türlü özveride bulunmaktadır. Sizlerin bunun bilincini taşıdığınızı biliyoruz."

'ÖĞRETMENLERİMİZ DE TATİLİ HAK ETTİ'

Son olarak öğretmenlere seslenen İlci, eğitim camiasının Urfa'da bu yıl da ellerinden gelen en iyi hizmeti sunduğunu belirterek şu mesajını iletti: "Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Unutmayınız ki gelişme ve yükselme, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini bilmelisiniz. Öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diler, sınava girecek değerli öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını alarak başarılı olmalarını temenni ederim."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Metin İlci Eğitim Yerel Güncel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title