Haberler

Ünlüler Kadına Şiddete Son Vermek İçin Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin de katkı sunduğu "Alo 183 Hayat Kurtarır Kadına Şiddete Son" projesi için ünlü isimler bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin de katkı sunduğu "Alo 183 Hayat Kurtarır Kadına Şiddete Son" projesi için ünlü isimler bir araya geldi. Şiddetin dünyada bitmesini isteyen ünlüler, kadına uygulanan şiddetle ilgili önemli mesajlar verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin de katkı sunduğu "Alo 183 Hayat Kurtarır Kadına Şiddete Son" projesinin tanıtım toplantısı Maslak Sheraton Qubbe'de gerçekleştirildi. Bu yıl 2'incisi gerçekleştirilen toplantıya; Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Yılmaz Özkan, oyuncu Irmak Ünal ve Canan Hoşgör, Berke Üzrek, Gazeteci Emre Buga ve fotoğrafları kareleyen Merve Hasman ve çok sayıda ünlü isim katıldı.

Toplantı başlamadan önce projede yer alan ünlüler, kadınlara uygulanan şiddeti farklı yüzlerle gösterdikleri fotoğrafları gezdi. Fotoğrafları büyük bir hassasiyetle inceleyen ünlüler, daha sonra tanıtım toplantısına geçerek duygularını dile getirdi.

"ŞİDDET OLMASIN DİYE AİLELERE REHBERLİK VE PSİKOLOJİK HİZMET SUNDUK"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Yılmaz Özkan, organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve mutfağında yer almaktan dolayı memnun olduklarını söyledi. Türkiye'de kadına şiddet meselesinin çok hassas bir mesele olduğunu dile getiren Özkan, "2009-2012 yılında Aile ve Politikalar Bakanlığımızın yapmış olduğu araştırmalara göre şiddet gören 666 kadın vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak kadına şiddete son vermek için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Yılmaz Özkan, bu olaylar yaşanmadan önce ilçe sınırları içerisinde yaşayan ailelere rehberlik ve psikolojik hizmet sunduklarını söyledi. "Alo 183 Hayat Kurtarır-Kadına Şiddete Son" projesinin Türkiye'de büyük yankı uyandırdığını dile getiren Özkan, "Toplumda kanayan yaraya parmak basan toplumun algısını ve dikkatini bu süreçte kamuya yönlendiren ve düzenleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifade etti.

"HER YÖNDE HERKESİN ŞİDDETİ DURDURMASINI İSTİYORUM"

Oyuncu Irmak Ünal, "Ünlü olmak sadece bu zamanlarda güzel. İnsanların dikkatini çekebiliyorsak. Bir kişinin düşünmesini sağlayabiliyorsak bu benim için çok önemli ve amacıma ulaşmışım demektir" şeklinde konuştu.

İki yaşında bir kızının olduğunu söyleyen Ünal, anne olmanın değerini ve önemini kavradığını ifade etti. Irmak Ünal, "Güzel tohumlar ekmek için uğraşmalıyız. 34 kişi burada güzel tohumlar ekmeye çalıştık. Umarım fidanlar, tohumlar şeklinde sonucunu verecektir diye düşünüyorum. Sadece kadına değil, her yönde herkesin şiddeti durdurmasını istiyorum" dedi.

Projenin içerisinde olmanın çok keyifli olduğunu belirten oyuncu Canan Hoşgör ise duygularını şöyle ifade etti:

"Bu vesilelerle birazcık işe yarayabilmek çok memnun edici bir şey. Şiddet görmüş yaralanmış insanların arkasından ağıt yatmak yerine bu şiddete giden yönde tedbir alınması gerektiğine inanıyorum. Hiçbir şey dört duvar arasında kalmasın. Şiddet gören bütün kadınlar 183 numarayı arasın."

"KADINA YASAL OLARAK ÜSTÜNLÜK VERİLMELİ"

"Kadının değeri aslında olması gerektiği yerde değil" diyen oyuncu Berke Üzrek, "Kadına yasal olarak üstünlük verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir takım çabalar eksiklikleri gidermek amacı ile yola çıkıldı. Alo 183 numaralı hattında bu eksikliklerin giderilebilmesi için önemli bir yere sahip olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Gazeteci Emre Buga ise her türlü şiddetin önüne geçileceğini belirterek, "Senin şiddetin, benim şiddetim demeden elimizden geldiğinde şiddet gören herkese yardım edilmesi gerekiliyor" dedi.

"Alo 183 Hayat Kurtarır-Kadına Şiddete Son" projesinde ki ünlülerin fotoğraflarını çeken fotoğrafçı Merve Hasman, "Şiddet benim için cinayetle eşdeğer bir şey bunun için sadece kadına şiddete değil. Her yönde şiddetin durması taraftarıyım. Lütfen artık hepimizi barışalım" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından ünlü isimler, fotoğraf çekilerek toplantıdan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Sheraton Otel Irmak Ünal Maslak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title