Haberler

Uluslararası Paris 'Iftm Top Resa' Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Türkiye'nin Standı Yoğun İlgi Gördü

Paris, Porte de Versailles fuar-sergi alanında 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde 37. uluslararası turizm ve seyahat fuarı (IFTM) Top Resa sektör temsilcilerini buluşturdu.

Paris, Porte de Versailles fuar-sergi alanında 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde 37. uluslararası turizm ve seyahat fuarı (IFTM) Top Resa sektör temsilcilerini buluşturdu.

Fransa'nın başkenti Paris'te 37.kez düzenlenen International French Travel Market (IFTM)Top Resa isimli seyahat fuarı 29 Eylül'de başladı.2 Ekim akşamı ise son bulacak. Türkiye'nin de yer aldığı fuara 1500'den fazla katılımcı 31 bin metre karelik bir alanda Porte de Versailles Fuar sergi alanında buluştu. Türkiye fuara sektörden 25 temsilciyle katıldı. Bodrum Tanıtma Vakfı ve İzmir Rehberler Odası da özel katılımcılar arasında yer alıyor. Paris Kültür ve Tanıtma Müşaviri Serra Aytun ise tur operatörleri, sektör temsilcileri ve katılımcılarla bizzat ilgilendi. Aytun: "Özellikle 2011 yılından beri 1 milyondan fazla Fransız turist Türkiye'ye seyahat ediyor. Bu sayıda Temmuz ayı itibariyle yaklaşık yüzde 15 düşüş oldu. Fransa'da ocak ayındaki Charlie Hebdo saldırısından sonra Müslüman ülkelere karşı genel bir tutum oluşması sonrası daha çok kendi içlerinde seyahat etmeye başlamalarından kaynaklanıyor. Bu durumdan Türkiye'de etkilendi." dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Paris müdürü Rafet Şişman ise, " Fransa'nın en büyük Turizm Fuarı'nda gördüğünüz üzere çok büyük 110 metre kare standımız var. Daha önceki yıllardan çok daha büyük. Bu sene Türkiye olarak bir çıkarma yaptık. Fransa'da ki bu turizm fuarına. Neden böyle büyük bir stantla katılıyoruz. Çünkü Fransa hem Türkiye trafiği için hem de Türk Hava Yolları'nın uçtuğu network trafiği için çok önemli bir pazar. Burada da dünyanın birçok noktasından gelen tur operatörleri, Fransa'dan Türkiye'ye diğer noktalara yolcu taşıyan tur operatörü ve acenteler de yer alıyor. Onlarla burada iş fırsatlarını değerlendiriyoruz. Yeni açılan noktalarımızı tanıtıyoruz. Fransa'da da büyük bir networka sahibiz. Paris en büyük networklarımızdan birisi. Günde altı seferimiz var. Dört tanesi Atatürk Havalimanına iki tanesi Sabiha Gökçen Havalimanı'na aynı zamanda da bunlardan iki tanesi geniş gövdeli icra ediliyor. Lyon' da iki seferimiz, Toulouse'dan günlük seferlerimiz, Nice'ten, Marsilya'dan haftada on seferimiz ve yeni açılan Bordeaux'dan günde yedi seferimiz var. Bu da Fransa'da ne kadar büyük bir yolcu potansiyeline sahip olduğumuzu gösteriyor. Umarım hem ülkemize hem de ülkemizin haricinde diğer noktalara Türk Hava Yollarını destekleyerek, Türk Hava Yollarına katkı sağlayarak bu gelişimi sürdürürüz. Bu hem Türk Hava Yolları için hem de ülkemiz için önemli. Turizm Müşavirliği ile de ortak çalışmalar yapıyoruz. Yan yana standımızı koymakla da bu amacı güttük." dedi.

Atlas Global Fransa Temsilcisi Ahmet Oğraş ise, "10 Temmuz itibari ile ilk kez Paris'te uçuşlara başladık. Günlük seferlerimiz var. Atatürk Havalimanı'ndan Charles de Gaule Havalimanı'na günlük seferlerimiz var. İlk kez Fransa'nın bir profesyonel fuarına katılıyoruz Çok güzel geri dönüşler var. Bundan sonra daha fazla imkanlar sunacağız.İki günde yoğun ilgi gördük.Basın ve tur operatörlerinden büyük destek gördük.Güven verdiler.Bu da biz çok memnun etti."dedi. - Paris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Fransa Eylül Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title