Haberler

Uluslararası Avukatlar Birliği İstanbul'da Toplanacak

Uluslararası Avukatlar Birliği (Uıa) Yürütme Kurulu, 28 Haziran 2007 Tarihinde Lizbon'da Yaptığı Toplantıda, Uıa'nın 2010 Yılı Genel Kurulu'nun İstanbul'da Toplanmasına Karar Verdi.

Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA) Yürütme Kurulu, 28 Haziran 2007 tarihinde Lizbon'da yaptığı toplantıda, UIA'nın 2010 yılı Genel Kurulu'nun İstanbul'da toplanmasına karar verdi.

İstanbul Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, UIA 2010 Yılı Genel Kurulu'nun İstanbul'da yapılacağı bildirildi. UIA Yürütme Kurulu'nun aldığı kararın, 30 Haziran günü düzenlenen Yönetim Kurulu toplantısında da kabul edildiğinin belirtildiği açıklamada, UIA Birinci Başkan Yardımcısı Corrado de Martini'nin, 2009'da başkanı olacağı UIA'nın 2010 kongresi ile ilgili çalışmalarda bulunmak üzere Eylül ayı içinde İstanbul'a geleceği kaydedildi.

Açıklamada, UIA Baro Liderleri Senatosu'nun da 29 Haziran tarihinde Lizbon'da yaptığı toplantıda, yargının bağımsızlığı, tüm dünyada avukatların karşılaştığı sorunlar ve adli yardım konularının tartışıldığı ifade edildi. 100'e yakın baro başkanı ve temsilcinin katıldığı toplantıda İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu da "Yargının Bağımsızlığı ve Örgütlenme Özgürlüğü" konulu bir bildiri sundu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title