Haberler

Türkmenlerden Kerkük Için Uzlaşı Çağrısı

- Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Başkanlığı binasında Türkmen heyetlerin görüşmesi Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Başkanı Kasım Kazancı'nın basın açıklaması Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Kerkük İl Başkanlığı İlişkiler Sorumlusu Cengi Yasin'in basın açıklaması Irak Türkmen Cephesi Kerkük...

- Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Başkanlığı binasında Türkmen heyetlerin görüşmesi

Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Başkanı Kasım Kazancı'nın basın açıklaması

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Kerkük İl Başkanlığı İlişkiler Sorumlusu Cengi Yasin'in basın açıklaması Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Başkanı Kasım Kazancı, Kerkük'teki bayrak krizinden sonra ilk kez bir araya geldikleri Kürt siyasi parti temsilcileri ile uzlaşı yollarının öne çıkması konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Kazancı, Irak Türkmen Cephesi Kerkük il başkanlığı binasında Kürt siyasi parti başkan ve temsilcileriyle yapılan toplantının ardından ortaklaşa düzenlenen basın toplantısında, "Kerkük'te barış, huzur ve kardeşliğin sürdürülmesi için tek çözüm uzlaşıdır. Kentte emrivakiler yaratılarak hiç bir yere varılamaz. Bugün yapılan taraflar arasındaki görüşmeden sonra siyasi partilerin kentin geleceği için anlaşacağından umutluyum." dedi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Kerkük İl Başkanlığı İlişkiler Sorumlusu Cengi Yasin ise "Son siyasi krizlerden sonra kentteki gergin havayı yumuşatmak ve daha mantıklı çözümler üretmek için tüm etnik grupları temsil eden siyasi parti başkan ve temsilcileri ile düzenli toplantılar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda ortak çözüm önerileri ortaya koyarak siyasi anlaşmazlıkları ortadan kaldırmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title