Haberler

Kızıltepe'deki Yezidilere Kişisel Bakım ve Temizlik Paketi

Güncelleme:

IŞİD saldırılarından kaçarak Mardin'in Kızıltepe ilçesine yerleşen Yezidilere kişisel temizlik malzemelerinin bulunduğu 250 temizlik paketi yardımı yapıldı.

Türkiye'ye sığınan Yezidiler- Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarından kaçarak Kızıltepe ilçesine yerleşen Yezidilere kişisel temizlik malzemelerin bulunduğu 250 temizlik paketi yardımı yapıldı.MARDİN (AA) - Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarından kaçarak Kızıltepe ilçesine yerleşen Yezidilere kişisel temizlik malzemelerin bulunduğu 250 temizlik paketi yardımı yapıldı.Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Mardin İl Halk Sağlığı Müdürü Nurettin Özdener, yardım paketlerini Kızıltepe Belediyesi tarafından Bahçelievler, Mezopotamya ve Turgut Özal mahallerindeki halk evlerine yerleştirilen yezidi ailelere verdi.Yezidilerle sohbet ederek, sorunlarını dinleyen Kaymakam Ermiş, 600 civarında Yezidi'nin belediyeye ait 3 tane halkevinde şu an misafir edildiğini her bir halk evinde yaklaşık 200 kişinin kaldığını söyledi.Sık sık kendilerini ziyaret ederek ihtiyaçların giderilmesi konusunda yardımların yapıldığını anlatan Ermiş, " Bu sefer de aileler için temizlik paketi yardımında bulunduk. Sağ olsun belediye görevlileri burada gerçekten özveri ile çalışıyorlar. Günde buraların en az iki defa yıkandığını gördük. Yani hijyen olarak temizlik olarak güzel bir ortamları var. Belediye yetkililerine ve başkanına da çok teşekkür ediyorum." dedi. -Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş belediyenin halk evlerinde kalan --Yezidilere temizlik paketleri dağıtımı-Kaymakam Ermiş konuşması

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Turan Ermiş Kızıltepe Mardin Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title