Haberler

Türkiye Suriye'ye Silah Gönderdi İddiaları AP'de

Güncelleme:

AB Dış İlişkiler Sorumlusu Ashton, Türk Hükümeti Suriye'ye AB'de de müsaade edilen 'ölümcül nitelikte olmayan' yardım şartını kabul etmiştir dedi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Türk hükümetinin Suriye'ye "ölümcül sonuçlar doğurmayacak" yardım yapmayı geçen aralık ayında kabul ettiğini bildirdi.

"TÜRKİYE SURİYE'YE OLAN SİLAH İCRAATI AMBARGOSUNU İHLAL ETTİ Mİ?"

Ashton Avrupa Parlamentosu'nda Yunanistan Yeni Demokrasi Partisi'nden seçilip Hristiyan Demokrat Parti grubuna dâhil olan milletvekillerinden Marietta Giannakou'nun " Türkiye'nin Suriye'ye silah ihracatı üzerine konulan ambargoyu ihlal edişi" başlıklı soru önergesini yanıtladı.

Önergede Türk basınında BM ve TÜİK verilerine göre Türkiye'nin Suriye'ye Haziran-Ekim aylarında 47 ton askeri malzeme gönderdiği haberlerinin yayınlandığı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın birkaç gün gecikmeyle suçlamaları reddeden açıklama yaptığı, sadece av silahları ve spor etkinlikleri için taklit silahlar ihraç edildiğini açıkladığı belirtildi. Önergede, "Türkiye Suriye'ye silah ambargosunu ihlal etti mi? Sorudaki dönem için Türk yetkililerden Suriye'ye askeri gereç ihracatı, özellikle de sorudaki askeri sistemlerin alıcıları konusunda ek bilgi talep edilecek mi?" soruları yer aldı.

"TÜRKİYE ÖLÜMCÜL OLMAYAN YARDIM HÜKMÜNÜ KABUL ETTİ"

AB Yüksek Temsilcisi Ashton ise önergeye yanıtında, "AB Suriye krizi konusunda Türkiye ile yakın temasta olmayı sürdürüyor. Türkiye ile ortak çıkar konuları üzerinde, gelişmiş AB dış politika diyalogu çerçevesinde Yüksek Temsilci ve Avrupa Dış Eylem Servisi (EEAS) Türkiye ile Suriye krizinin tüm boyutları üzerinde, değişik seviyelerde yakın ve düzenli danışmalara devam etmektedir

Türk hükümeti geçen aralık ayında (AB'de de müsaade edilen) ölümcül nitelikte olmayan yardım şartını kabul etmiştir. Aynı zamanda Türk yetkililer EK ile (El Kaide) ve Suriye'deki diğer aşırı gruplarla herhangi bir bağlantı iddialarını devamlı reddetmişlerdir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Catherine Ashton Türkiye Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (13)

rtegreyuxi@hotmail.com:

Kim ne derse desin, herkes biliyor artik turklere guvenilmeyecegine.

28
17
yanıtYanıtla
rteyeportakal31@hotmail.de:

Sizemi güveneceklerdi devsirme, Türkün kesip attigi tirnaga kurban olun

yanıt0
yanıt0
CİNA İ ŞEBEKEs@hotmail.com:

Biz silah göndermiyoruz ki ABD den gelen silahları onlara taşıyoruz... biz sadece nakliye işine bakıyoruz silah falan verdiğimiz yok... Ha bide gıda ve giyecek malzemesi yardımı yapıyoruz...

15
20
yanıtYanıtla
mucahidsilar35@gmail.com:

Din Allahin oluncaya kadar kafirlerle savasin ey ummeti muhammedbiz mustafa kenslin askerleri degiliz Allahin askeriyiz Allahuekber cihadcihad

9
25
yanıtYanıtla
halkcsn-polat9988@hotmail.com:

türkiyede suriyeli isteimiyoruz bizim sorunlarımız bize yeter bu neticede akp oy vermeceğiz süriyelileri aramıza yerleştirdiği için

15
9
yanıtYanıtla
vatandaÅ?seyitkalander@yahoo.com:

Devlet sırrı gizlidir

11
9
yanıtYanıtla
kürdün sesiportakal31@hotmail.de:

Türkiye dogru politika yapiyor, hele hele chp, bdp ve avrupa yanlis görüyorsa cok dogru yoldayiz, devam hükümet, devam basbakan, seninleyiz Kürt ve Türk halki olarak

2
6
yanıtYanıtla
Tespitcidfdfd@fgfgfg.de:

Bu satilik AKP yorumcular ne zaman Kürdün, Zaza nin, Alevinin, Lazin, Dindarin vs, isimlerini kulanip Yorum yapmayi birakacak acaba diye düsüniyorum? 30.Mart sandiga gömüldügünüz Tarih olsa gerek.

yanıt0
yanıt0
refszcdasdf@hotmail.com:

işte mit yasası bunun icin cıkarıldı tırları arayan askerler konuşmasın diye konuşursa başına neler gelecek hsyk yıda 17 aralıktan sonra değiştirdiler.

2
5
yanıtYanıtla
salihsalih.35@hotmail.com:

chpliler bellidir ya siz sahte milliyetçiler cemaatçiler yahudi uşakları taşeronlar devletinizi küçük düşürmeye utanın

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title