Haberler

Türkiye 'Maganda'da Dünya Birincisi

AK Parti Kilis milletvekili Ahmet Salih Dal, ABD'de Ateşli Silahlardan Korunma Merkezi Ajansı'nın yaptığı bir araştırmada, dünyada 'kutlama' adı altında serseri kurşuna kurban gidenlerin en fazla görüldüğü ülkelerden birinin Türkiye olduğunu...

AK Parti Kilis milletvekili Ahmet Salih Dal, ABD'de Ateşli Silahlardan Korunma Merkezi Ajansı'nın yaptığı bir araştırmada, dünyada 'kutlama' adı altında serseri kurşuna kurban gidenlerin en fazla görüldüğü ülkelerden birinin Türkiye olduğunu gösterdiğini, her yıl yüzlerce kişinin maganda kurşunlarıyla can verdiği Türkiye'yi Porto Riko ve Dominik Cumhuriyeti'nin izlediğini söyledi.

Polisevi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Milletvekili Ahmet Salih Dal, son dönemlerde medyada çıkan ve büyük şehirlerdeki askeri birliklerin küçük şehirlere alınacağı konulu haberleri de doğru olduğunu ifade etti. Acemi birliğinin büyükşehirlerden küçük illere kaydırılması ile ilgili teknik çalışmaların sürdüğünü söyleyen Dal, "Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz ile görüştüm. Yaptığım görüşmede askeri birliklerin yeni yerlerinin belirlenmesi için Genelkurmay Başkanlığı'nın 4 yıl süreyi kapsayacak bir çalışma yapacak. Çalışmayı Milli Savunma Bakanı'na sunduktan sonra yerlerin belli olacak. Kilis'e de askeri birliğin gelmesiyle ilgili konuyu Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz ile görüştüm. Bu konunun takipçisi olacağım, Kilis'e inşallah acemi birliğini kurulaması için çalışmalarımız sürecek. Kilis hem iklimsel olarak hem de fiziki olarak hazır. Suriyeliler ile sınır illeri arasında sorun yaşanmayan tek il Kilis'tir. Bu nedenle pozitif ayırdım istiyoruz" dedi.

"EN MUTLU GÜNÜNÜZ ACIYA DÖNÜŞMESİN"

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, sevinçlerin ve başarıların silah atarak kutlanmasının toplumda telafisi mümkün olmayan acılar ve sıkıntılar ortaya çıkardığını belirterek, vatandaşlara "en mutlu gününüz acıya dönüşmesin" uyarısında bulundu.

İnsanların can ve mal güvenliğinin kendileri için birinci öncelik olduğunu ve bu nedenle yaşanabilecek aksiliklere önceden tedbir alınması gerekliliğinin altını çizen Dal, "ABD'de Ateşli Silahlardan Korunma Merkezi Ajansı'nın yaptığı bir araştırma, dünyada 'kutlama' adı altında serseri kurşuna kurban gidenlerin en fazla görüldüğü ülkelerden birinin Türkiye olduğunu göstermiştir. Her yıl yüzlerce kişinin maganda kurşunlarıyla can verdiği Türkiye'yi Porto Riko ve Dominik Cumhuriyeti izliyor. Geleneksellik adına düğünlerde silah sıkılması tehlikeli ve can alıcı sonuçlar doğurabiliyor. Zaten yasal olmayan bu davranışla insanlarımız hayatlarını da kaybedebiliyor. İnsan hayatı hiçbir eğlenceye feda edilebilecek kadar ucuz değildir. Bu alışkanlıktan lütfen vazgeçelim düğününüz mateme dönüşmesin. Mutlu bir günü acıya, güzel bir hatırayı kötü anıya dönüştürmeye lütfen son verelim" diye konuştu.

Kilis'te, düğün-nişan gibi eğlence törenlerinde ve çeşitli başarıların kutlanmasında havai fişek kullanımının da yaygınlaştığına değinen Milletvekili Dal, şöyle devam etti:

"UZMAN OLMAYAN KİŞİLERİN KULLANDIĞI HAVAİ FİŞEKLER TEHLİKELİDİR"

"Buraya eğlenmek, yakınlarının mutluluğunu görmek için gelen vatandaşlarımız, merasim töreninin sonunda havaya atılan ve uzman olmayan kişilerin kullandığı havai fişekler tarafından risk altında kalmaktadır. Böylesine mutlu günlerde kimsenin kimseye acı yaşatmaya hakkı olmadığı düşüncesindeyiz. Düğünlerde ve diğer merasimlerde kullanılacak bu maddeler için lütfen uzman personel kullanın. Bilmeyen kişilerin elinde neredeyse silaha dönüşebilecek havai fişekler, ancak bilinçli yapılan ateşlemeler sonucu eğlencelere renk katar. Ayrıca her kutlamanın yasayla da sınırları çizilen makul bir zamanı vardır. Güvenlik birimlerimizin işini zorlaştıracak ve etrafımıza rahatsızlık verecek eylemlerden kaçınmamız gerekir."

Milletvekili Dal, silahların ateşlenmesinden ve ortaya çıkan sesten, gürültüden memnun olan çok az kişi bulunduğunu belirterek, "Fakat bundan olumsuz etkilenen çocuklar ve hamile bayanlar başta olmak üzere birçok kişi vardır. Kimsenin kendi zevkini ve coşkusunu, başkalarına korku, üzüntü ve acı olarak çektirmeye hakkı yoktur. Havaya silah sıkmak, zamansız ve amatörce havai fişek kullanmak, insanlarda korku ve panik meydana getirmek, asla bir kutlama ve sevinç gösterisi olamaz. Onun için değerli halkımızdan sevinçlerini ve coşkularını havaya silah sıkarak göstermemelerini ve bunun toplum ve insanlar üzerinde olumsuz bir etki yapacağını ve telafisi mümkün olmayan zararlara yol açacağını bilmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Salih Dal Ak Parti Türkiye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title