Haberler

Türkiye, Kouachi Kardeşlerin Arkadaşını Fransa'ya İade Etti

Güncelleme:

Türkiye, Paris'te, Charlie Hebdo'ya yapılan kanlı baskının failleri Kouachi kardeşlerin yakın arkadaşı olduğu öne sürülen bir kişiyi, Fransa'ya iade etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan kanlı baskının failleri Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin yakın arkadaşı olduğu öne sürülen bir kişi, önceki gece Türkiye'den Fransa'ya iade edildi. Kırmızı bültenle aranan 29 yaşındaki Fransız vatandaşı Cheikhou Diakhaby, eşi ve 20 aylık çocuğuyla birlikte 2 Ocak'ta Türkiye'de polis tarafından gözaltına alındı.

2004 YILINDA FELLUCE'DE YAKALANMIŞTI

Kouachi kardeşlerle bir dönem Buttes Chaumont olarak anılan aynı radikal cihatçı grubun parçası olan Diakhaby'nin 2004 yılında Irak'a dinci grupların içinde savaşmaya gittiği ve Felluce'de yakalandığı açıklandı. Diakhaby'nin eşinin de Fransız gizli servisleri tarafından sorgulandığı ifade edildi.

JOACHIN'LE AYNI OTOBÜSTEYDİ

Diakhaby, Kouachi kardeşlerin suç ortağı olduğu öne sürülen ve 1 Ocak'ta otobüsle Bulgaristan'dan Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalanan 28 yaşındaki Fransız vatandaşı Fritz-Joly Joachin'le aynı araçtaydı. Aynı otobüste Diakhaby'nin kız arkadaşı Imane Chanaa ile Fehime A. isimli bir Türk'ün de olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak bu isimlerden sadece, oğlunu eşinden izinsiz Fransa dışına çıkardığı gerekçesiyle hakkında Avrupa genelinde tutuklama emri bulunan Joachin, Bulgar polisi tarafından gözaltına alınmış; diğerleri Türkiye'ye geçmişti.

KOUACHİ KARDEŞLERLE TEMAS HALİNDEYDİ

Daha sonra Joachin ve yanındakilerin tümünün "Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Kouachi kardeşlerle temas halinde olduğu" ortaya çıkmıştı.Otobüsle Türkiye'ye geçen Chanaa'nın, Suriye'ye militan gönderen bir terör ağına katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Younes Chanaa'nın kız kardeşi olduğu belirtilmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Charlie Hebdo Said Kouachi Türkiye Fransa Dünya Güncel Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500

Yorumlar (5)

OKİMOKİ:

Bence yanlış yapmış. . .

8
0
yanıtYanıtla
adanali:

tuekiye fransa terorislerini iyade eti , fransa kac tane turkiye teroristini iyade eti , , , , , ,

2
0
yanıtYanıtla
Laz zo.mobilWeb@haberler.com:

İşte bazı yanlışlar oluyor,FRANSA SANA ERDOĞANIN KATILINI BILE VERMEZ,BIRAKALIM ŞU YALAKALIĞI SAYIN BAŞKANLARIM.belcıkada kurani kerime hakaret ediyorlar siz alkışlıyorsunuz Lütfen,

0
0
yanıtYanıtla
AdanaliMobil-IOS:

Cok fransizis

0
0
yanıtYanıtla
buraqmobilWeb@haberler.com:

Hay sizin karakterinize turp suyu..... sen peygambere hakaret edenleri gebertenleri “terörist“ diye fransaya teslim et, onlatda “ermeni soy kirimini tanimama“ yi suç, pkk yi legal, dhkpc yi sosyalist kabul wdio baş tacı yapsın Turkiye Böyyyükkkkk devlet

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title