Haberler

Türkiye'den Gönderilen Insani Yardımlar

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında "Lady Leyla" ve "Eclips" isimli gemiler aracılığıyla gönderilen giysilerin Gazze Şeridi'nde dağıtımına devam edildi.

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında "Lady Leyla" ve "Eclips" isimli gemiler aracılığıyla gönderilen giysilerin Gazze Şeridi'nde dağıtımına devam edildi.

Gazze'deki Sosyal İşler Bakanlığı'nın Gazze kentindeki Mekke Yardım Derneğinin merkezinde gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında, Türkiye'nin birkaç ay önce gönderdiği giysiler, ihtiyaç sahibi 40 aileye ulaştırıldı. Gazzeli aileler, mağaza sistemiyle sergilenen giysilerden kendilerine uygun olanları seçerek aldı.

Sosyal İşler Bakanlığı Müsteşarı Yusuf İbrahim, etkinlik kapsamında yaptığı konuşmada, "Lady Leyla" ve "Eclips" gemileriyle Türkiye'den gönderilen giysilerin, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Şu ana kadar Türkiye'nin gönderdiği yardımlardan yararlanan Filistinli ailelerin sayısı 200 bine ulaştı." dedi.

Türkiye'nin gıda-erzak, oyuncak ve bazı özel ihtiyaçları kapsayan yardım malzemeleri gönderdiğini kaydeden İbrahim, "Yardım gemileriyle gönderilen oyuncaklardan şu ana kadar bölgedeki 680 anaokulu ile 70 kreş faydalandı." diye konuştu.

"İyilik gemisi Gazze yolunda" sloganıyla Mersin'den yola çıkan Lady Leyla, 3 Temmuz'da İsrail'in Aşdod Limanı'na demir atmıştı. Gemide pirinç, şeker, un gibi temel gıda maddelerinin yanında giysi, ayakkabı ve çocuklar için oyuncaklardan oluşan yaklaşık 11 bin ton yardım malzemesi bulunuyordu.

Türkiye, eylül ayında da "Eclips" adlı gemiyle Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine insani yardım göndermişti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan gemide, 2 bin 500 ton insani yardım malzemesinin bulunduğu kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İsrail Mekke Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title