Haberler

Türkiye Bilardo Şampiyonası'nın 1. Etabı Yarın Sona Eriyor

Güncelleme:

Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonanın birinci etabı yarın sona eriyor.

Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada, Büyükler, Gençler ve Kadınlar kategorilerinde 510 sporcu mücadele ediyor. 5 Nisan'da başlayan turnuvada, dünya şampiyonu olan Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Adanan Yüksel, Lütfü Çenet, Tolgahan Kiraz, bayanlarda ise dünya üçüncüsü Gülşen Değener gibi sporcular da mücadele ediyor.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, şampiyonun 1'inci etabının 13 Nisan'da tamamlanacağını, daha 3 etap daha düzenleneceğini kaydetti. Şampiyonanın eleme usulü yapıldığına dikkati çeken Kurugöllü, toplam 4 etap sonundan alınan puanlar sonunda 2015 yılının milli takımını belirleyeceklerini vurguladı. Turnuvada özelikle Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen sporcuların da yarıştığına değinen Kurugöllü, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde bilardonun yaygınlaşması için çok sayıda bilardo masası ve antrenör göndermiştik. Bu turnuvada o bölgelerden gelen sporcularımızın başarılı olduklarını gördük. Bu da bizim için sevindirici bir gelişmedir dedi.

21 BİN SPORCUMUZ VAR

Dünyada en fazla derece ve madalya alan sporcuların Türkiye Bilardo Federasyonu'na bağlı sporcular olduğunu da anlatan Kurugöllü, Bu turnuvada Dünya ve Avrupa şampiyonu birçok sporcumuz var. Türk bilardocularının en büyük özelliği dünyada en fazla madalya ve derece alan sporcular olmaları. İsveç, Hollanda ve İspanya'da birer başarılı sporcu varken, Türkiye'de birçok Avrupa ve dünya şampiyonu olmuş, derece almış sporcu var. 21 bin lisanslı sporcumuz var. Ama maalesef federasyon olarak bunun karşılığını göremiyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title