Haberler

"Türk Liderlerine Olan Sevgisini Çizdiği Resimlerle Gösteriyor"

Kilis'te Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulda Türkçe öğretmenliği yapan Suriyeli Ramo, Cumhurbaşkanı Gül'e Kilis ziyaretinde karakalemle çizdiği tablosunu hediye etmek istiyor Ramo: "Öz...

KEMAL KARAGÖZ - Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulda Türkçe öğretmenliği yapan Rodi Ramo, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, karakalemle çizdiği tablosunu hediye etmek istiyor.

Ülkesindeki olaylar nedeniyle Suriye'den kaçarak iki yıl önce geldiği Türkiye'de önce İzmir, daha sonra da Kilis'te yaşamını sürdüren 26 yaşındaki Ramo, Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulda gönüllü olarak Türkçe öğretmenliği yapıyor.

Halep Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünden mezun olan Ramo, mesleğinin yanı sıra 7 yaşından bu yana hobi olarak resim yapıyor.

Ramo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Haseki kentine bağlı Amudi şehrinden Türkiye'ye geldiğini söyledi. Üniversite eğitimi sırasında Türkiye hakkında kitaplardan araştırarak bilgi sahibi olduğunu anlatan Ramo, ülkesindeki olaylar başlamadan önce de bir kaç kez Türkiye'ye geldiğini dile getirdi.

Ülkesinde olaylar başladıktan sonra Türkiye'ye sığınarak bir yıl  İzmir'de kaldığını ifade eden Ramo, "Daha sonra Suriyeli kardeşlerimin fazla bulunduğu Kilis'e gönüllü olarak geldim. Burada Suriyeli çocuklara Türkçe öğretmenliği yapıyorum. Artık herkes Türkçe konuşsun. Çünkü biz Türkiye'de yaşıyoruz" dedi.

Sevgisini resimle gösteriyor

Ramo, resim çizmeye 7 yaşında başladığını, savaştan önce Türkiye'ye geldiği sırada Kilis 7 Aralık Üniversitesinde eserlerinden oluşan sergi açtığını anımsattı.

Türkiye'de yaşarken Türk devlet yetkililerinin resimlerini çizdiğini ifade eden Ramo, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi ve halkını çok seviyorum. Türk hükümeti bize her konuda yardımcı oldu. Yardımcı olan herkese minnettarız. Allah Türk halkından  razı olsun. Türk liderlerini de bir başka seviyorum. Özellikle Türk liderlere olan sevgimi resimlerimde işliyorum. Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın karakalem resimlerini çizdim. Cumhurbaşkanı Gül'ün Kilis'e gerçekleştireceği ziyarette karakalemle çizdiğim resmi hatıra olarak kendisine vermek istiyorum."

Ramo, Suriye'deki iç savaşla ilgili çizdiği resimlerini İstanbul'da sergilemek istediğini sözlerine ekledi. - Kilis

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Gül Türkiye Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title