Haberler

Türk-iş Genel Başkanı Kılıç Samsun'da

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-iş) Genel Başkanı Salih Kılıç, 'Eğer İşçi Fedakarlık Yapacaksa Milletvekili de, Anayasa Mahkemesi Üyesi de, Asker de, Polis de Yapacak" Dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Salih Kılıç, ''Eğer işçi fedakarlık yapacaksa milletvekili de, Anayasa Mahkemesi üyesi de, asker de, polis de yapacak" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Samsun'da Türk-İş Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Bölge Şube Başkanları Eğitim Semineri"ne katıldı. 11 bölge başkanının katıldığı ve 3 gün sürecek olan eğitim seminerinin açılışında konuşan Salih Kılıç, dünyada ve Türkiye'de güçlülerin hakim olduğu, güçsüzlerin zor durumda kaldığı bir dönemin yaşandığını, bu dönemim herkesi olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Kılıç, bu duruma örgütsüzleşmenin yol açtığını, örgütsüzleşmenin geldiği noktanın tüm dünyayı rahatsız ettiğini, Türkiye'de de rahatsızlık boyutunu tırmandırdığını savundu. Toplumların var olma kavgasının temel dayanaklarından birinin örgütlenme özgürlüğünün bulunması olduğunu belirten Kılıç, ''Örgütlenme özgürlüğünün sınırlanmaması, bunun zayıflatılmaması doğrultusundaki hareketin önündeki engellerin kaldırılması gerekir. Örgütlü toplum hem demokrasiye katkıda bulunur, hem de toplumun gelişmesine ve seviyesinin yükselmesine neden olur. Bu nedenle örgütlenme en önemli problemlerimizden biri olmakla beraber gerek işverenler, gerek bazı belediye başkanları ve hatta bazı rektörler dahi bu işlerde örgütlenmeyi içine sindirememektedirler. Direnç göstermektedirler, işçinin özgür iradesine saygı göstermemektedirler. Hem 'demokrasi' diyeceksiniz, hem demokratik yollardan yönetime geleceksiniz ama işçi kendi özgür iradesiyle sendika tercihi yaptığı zaman işçiyi kapı dışarı edeceksiniz. Bu işçi hareketinin ve demokrasinin evrensel değerleriyle bağdaşan bir davranış değildir" diye konuştu.

Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Yasa Tasarısı'nın 2006 yılına damgasını vurduğunu dile getiren Kılıç, "Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının ardından tasarı bu yıla da damgasını vuracaktır. Bu yıl hareketli geçecek. Bu yıl cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri yaşanacak. Ayrıca AB'nin 8 başlıktaki müzakereleri askıya alması ve Ortadoğu'daki son gelişmelerle birlikte sancılı bir süreç yaşanacak. Bunun yanı sıra kamu toplu iş sözleşmelerinin başlayacağı bir yıl olacak. 2007 yılında hem hükümet, hem toplum, hem de işçi hareketi ciddi bir sınavdan geçecek. Sosyal güvenlikteki açığın müsebbibi ne işçiler ne de Bağ-Kur'lular. Ama kamu çalışanlarının getirdiği külfet daha yüksektir. Eğer işçi fedakarlık yapacaksa milletvekili de, Anayasa Mahkemesi üyesi de, asker de, polis de yapacak. Reformun faturasını biz ödemeyeceğiz. Sağlıkta açık vermiyordu, ama hastanelerin devrinden sonra 4.8 milyon dolarlık bir açık verdi. Bu açığın sebebi biz değiliz. Esasen bu, döner sermayeden yapılan hizmet karşılığında verilen ödemelerle beraber verilen ilaçtaki farklılıktan kaynaklanmaktadır'' şeklinde konuştu.

211 bin geçici işçinin kadroya alınmasını kapsayan kararın dün Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek karara bağlandığını hatırlatan Kılıç, yaklaşık 211 bin kişinin bu iş hukuku kavramında yeri olmayan statüsünün kalkacağını, emeği geçen herkese teşekkür edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

(MD-SA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title