Haberler

Türk Dili Konuşan Gazeteciler İzmir'de

Güncelleme:

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergen ve beraberindeki heyet İzmir ve Türk basını hakkında bilgiler almak ve dostluğu pekiştirmek amacıyla İzmir'e geldi.

Kazak ve Türk gazeteciler dostluğu pekiştirdi

Joyamergen başkanlığındaki heyet üyeleri ilk olarak İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret etti. İGC Başkanı Misket Dikmen, Genel Sekreter Kenan Çimen, Sayman Semih Aksoy, Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi ve Murat Attila ile görüşen heyet üyeleri İzmir ve Türk basını hakkında bilgiler aldı. Heyet üyeleri daha sonra İGC'nin yayın organı 9 Eylül Gazetesi'ni de ziyaret etti.

Kazakistan'daki basın ile Türkiye'deki basın sektörü arasındaki farkları öğrenmek istediklerini belirten Başkan Joyamergen bu nedenle İzmir'e geldiklerini söyledi. Kazakistan'da latin harflerine geçilmek üzere olduğunu kaydederek, "Ruslardan kendimizi uzaklaştırmak zorundayız. Eğer Latin harflerine geçersek Türkmenler, Özbekler ve daha bir çok Türkçe konuşan ülke ile daha iyi anlaşabileceğiz. Buna önem veriyoruz" dedi.

İGC Başkanı Dikmen de, Türkçe'nin çok zengin bir dil olduğunu, korunması ve geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Türkçe dilini konuşan ülkelerin daha iyi iletişim kurmasının çok değerli olduğunu da kaydeden Dikmen, Kazakistan'daki gazeteciler ile ilişkileri daha da geliştirmek için adımlar atabileceklerini de vurguladı. Dikmen, Kazakistan gelen dostları için özel bir program hazırladıkları da anlatarak, "Dostlarımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile buluşacak. ardından TRT'de radyo programına katılacaklar. Onları daha sonra Basın Müzemize götüreceğiz. Kemeraltı turu gerçekleştireceğiz. Umarım İzmir'i severler. Kendilerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaretlerin ardından Başkan Joyamergen Dikmen ve Attila'ya Kazakistan bölgesini anlatan hediyeler sundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kazakistan Dikmen İzmir İgc Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title