Haberler

Turizmde Sınır Ötesi İşbirliği Çalıştayı

Turizmde Sınır Ötesi İşbirliği Çalıştayı, Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Türkiye'den temsilcilerin katılımıyla Samsun'da gerçekleştirildi.

Turizmde Sınır Ötesi İşbirliği Çalıştayı, Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Türkiye'den temsilcilerin katılımıyla Samsun'da gerçekleştirildi.

Yelken Kulüp'te düzenlenen çalıştaya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Şube Müdürleri Osman Şahin, Bülent Araslı ve Azerbaycan, İran, Gürcistan'dan gelen temsilciler katıldı. Çalıştayın açılışını yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Türkiye son yıllarda turizmde önemli mesafeler alan ve bu konuda diğer ülkelerle karşılaştırıldığında önemli farklılıklarını ortaya koyan bir ülkedir. 30 milyonu aşan turizm potansiyeli ile Türkiye dünyadaki önemli turizm destinasyonlarından biri haline gelmiştir. Türkiye'nin turizm potansiyeline baktığımızda, aslında bunun çok üstünde bir potansiyeli olmasına rağmen henüz keşfedilmemiş bölgelerinin var olduğunu, bunun önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalarla tanıtımlarının gerçekleştirilerek bu noktadaki açıkların giderilebileceğine inanıyorum. Bunlardan biri de Samsun'dur. Samsun çok önemli potansiyeli olmasına rağmen turizm pastasından yeterince pay alamamış illerimizden birisidir. Çok önemli değerlere, doğal güzelliklere, arkeolojik değerlere sahip ve konumu itibariyle dünyayla paylaşabilecek bir konumda olmasına rağmen henüz arzu ettiğimiz noktada olmadığımızı ifade etmek istiyorum. Samsun'da turizmi geliştirmek adına yürüttüğümüz önemli çalışmalar var. Öncelikle Samsun'da turizmin hangi şekilde, hangi alanlarda, nasıl yapılacağı konusunda bize rehberlik yapacak olan turizm mastır planımızı tamamladık. Önümüzdeki dönemde turizm mastır planının öngördüğü hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Özellikle Samsun sadece kendi boyutuyla değil, çevresiyle de önemli değerler bütünüdür. Doğu Karadeniz'in turizm odaklı kalkınma planı çerçevesinde Samsun kenti de önemli bir rol alacak. Bu noktada yürütülen çalışmalara önemli katkı verecek. Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı ile Samsun Turizm Mastır Planı entegrasyonu konusunda yürütülen çalışmalar var. Temennimiz Samsun'un hak ettiği noktaya gelebilmesi" dedi.

Samsun'da turizmi daha iyi bir noktaya taşıyabilmek adına turizm altyapı birliği kuruluş çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını belirten Vali Aksoy, "Samsun'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çeşitli tarihlerle ilan edilmiş turizm alan ve merkezlerimiz var. Bu turizm alan ve merkezlerimizi faaliyete geçirmek için gayret içersindeyiz. Özellikle Samsun'un en önemli ihtiyaçlarından birisi konaklama ve yatak sorunumuz. Şuanda bin 700 civarında nitelikli yatağımız var. Bu yatak sorunun çözme adına başlatılmış olan projelerimiz var. Şuanda bir 5 yıldızlı otelin inşaatı devam ediyor, diğer 5 yıldızlı otelinde temel atma aşamasındayız. Samsun'da nitelikli anlamında ihtiyaç duyduğumuz önemli bir sorunu ortadan kaldıracak bu çalışmalarda 1 yıllık süreç içersinde hayata geçmiş olacak. Samsun'da turizmin birçok boyutuyla yapılabilecek olanaklarının var olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum" diye konuştu.

Vali Aksoy'un konuşmasının ardından ülke açılış konuşmaları yapıldı. Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakanlığı Şube Müdürü Bülent Araslı, İran adına Turizm Geliştirme, Reklam ve Pazarlama Genel Müdürü Jefari Laden Tahrani, Azerbaycan adına Azerbaycan Turizm Enstitüsü öğretmeni Meherrem Zülfüqarov ve Gürcistan adına da Gürcistan Turizm, Üretim ve Hizmet Dairesi Başkanı Mamuka Berdzenişvili ülkeleri adına açılış konuşmalarını yaptı. Çalıştayın ilki 9-10 Aralık 2011 tarihinde Azerbaycan'ın Bakü kentinde gerçekleştirilmişti. Azerbaycan'da 2011 yılı turizm yılı olarak ilan edilmiş ve Azerbaycan bu çalıştaya ev sahipliği yapmıştı.

Çalıştayın amacının ise, sınır ötesi turizm ve sınır ötesi turizmin büyüme fırsatları, turizm alanında ortak bölgesel projelerin hazırlanması, ortak çıkarların tanımlanması ve küresel turizm pazarında sürdürülebilir sınır ötesi turizm ürünlerinin bölgesel ürün olarak sunulması konularında fikir alışverişinde bulunmak ve Türkiye ile diğer ülke temsilcilerinin görüşlerinin alınması olduğu bildirildi. İran, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye'den temsilcilerin yer aldığı çalıştay, tanıtım turlarıyla devam edecek. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Gürcistan Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title