Haberler

Turistlere Buzlu Serinlik

Alanya'da su parkı işletmecileri, sıcaktan bunalan müşterilerinin serinlemesi için değişik aktiviteler düzenliyor.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde su parkı işletmecileri, sıcaktan bunalan müşterilerinin serinlemesi için değişik aktiviteler düzenliyor.

İlçede hava sıcaklığının 35, nem oranının ise yüzde 65'e yükselmesi, güneşte hissedilen hava sıcaklığının 48 dereceye ulaşması nedeniyle Alanya Aquapark'ta buzda en fazla kalma yarışması düzenlendi. 18 kadın turistin katıldığı yarışma, yarı olimpik havuza şişme kano bırakılmasıyla başladı. Yarışmacılar, daha sonra sırayla içi buz dolu kanolara bindirilerek üzerlerine buz döküldü. 2 ayrı kategoride yapılan yarışmaya işletmeye gelen diğer turistler de büyük ilgi gösterdi.

Gençler kategorisinde 6 dakika buzun içinde kalmayı başaran Finlandiyalı 14 yaşındaki Selina Havo birinci olurken, yetişkinler kategorisinde ise birinci aynı ülkeden 25 dakika buz dolu şişme kanoda kalan 36 yaşındaki Tarja Savolainen oldu. Yarışmada dereceye giren turistlere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma sayesinde serinlediğini belirten Selina Havo, "Alanya'yı çok seviyorum, ancak hiç bu kadar üşüyeceğimi düşünmemiştim" dedi. Tarja Savolainen ise "Finlandiya'da yaşıyorum, soğuğa alışkınım, ancak bu sıcak havada buzun içinde kalmak hiç kolay değil" diye konuştu.

Alanya Aquapark İşletme Müdürü İsmail Şen de "Havaların sıcak olması nedeniyle doluluk oranı işletmemizde yüzde 100'e ulaştı. Müşterilerimiz için ilginç aktiviteler düzenlemeye devam ediyoruz. İskandinav turistlerin yanı sıra, Rus, Alman ve Hollandalı müşterilerimiz aktivitelere ilgi gösteriyor" dedi. Alanya Aquapark İşletme Şefi Hamza Köse ise "Her yıl sıcaklığın arttığı bu aylarda düzenlediğimiz yarışmalar yoğun ilgi görüyor. Bu kez havuz suyu sıcaklığının 26 derece olması nedeniyle buzda kalma yarışması düzenledik. Yarışmaya Rus turistler daha çok ilgi gösterdi, ancak kazananlar Finlandiyalı turistler oldu" diye konuştu. - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bakmadan Geçme

Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak?
15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title