Haberler

Türbedeki Çınar Ağacının Sırrı

Güncelleme:

Kastamonu'da 'Koç Baba' olarak bilinen türbede bulunan çınar ağacının dalları rivayete göre hiç yanmıyor.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinin Fevzipaşa mahallesindeki Koç Baba Türbesi ziyarete açıldı. Türbede bulunan çınar ağacının dalları yanmıyor.

"YAĞMUR SEL OLUP AKTI"

Koç Baba olarak bilinen türbenin sırlarla dolu rivayetleri mahalle sakinleri tarafından konuşuluyor. Türbede bulunan çınar ağacının dalları rivayete göre hiç yanmıyor. Mahalle sakinlerinden Hasan Yılmaz bu olaylara birebir şahit olduğunu söyledi. Koç Baba türbesinin baş ucunda bulunan meşe ağacının dallarını kesen bir akrabalarının ansızın hastalığa yakalandığını ve vefat ettiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: "Yakın bir komşumuz evde yakmak için ağacın kurumuş dallarını kesip eve getirmiş. Yakmaya çalıştığı sırada ağacın dalları yanmamış. Bana olayı anlatınca 'Sen ne yapıyorsun. Hemen dalları aldığın yere götür bırak' dedim. Bir gün mahallenin kadınları yağmur duası için geldi. Yemeklerini yiyerek dua ettikten sonra bulutsuz açık havada yağmur sel olup akmış."

ETRAFI ÇÖPLERDEN TEMİZLENDİ

Koç Baba Türbesi, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Bayram Karacan'ın girişimleriyle temizlenerek ziyarete açıldı. İlk olarak belediye ekipleri tarafından etrafı çöplerden temizlenen Koç Baba Türbesi çakıl dökülerek çamurdan kurtarıldı.

OKUMA EVİ YAPILACAK

Gizemli meşe ağacının altında sade bir mezar olarak bulunan türbe etrafına beton duvar çekilerek, hayvanların türbeye girmesi önlendi. Türbenin ziyarete açılmasının ardından ziyarete gelenler için okuma evi yapılacak. Buraya gelen bayanlar ziyaretlerinde Kur'an-ı Kerim okuyabilecekler.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Yılmaz Fevzipaşa Kastamonu Tosya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

ehli sünnet:

Peygamberlerin sahabelerin ve evliyanın türbelerine gereken saygıyı gösterenlerden binlerce Allah razı olsun

33
6
yanıtYanıtla
murat candan:

yaw he he yanmıor yas odun tabi yanmaz

6
17
yanıtYanıtla
Seyis:

Eşşeği bağlasan at olacak desene.

5
3
yanıtYanıtla
syeisasdd@hotmail.com:

Bizim millete fark etmez. At olsa da patates olsa da aynıdır.

yanıt0
yanıt0
seyisasdas@hotmail.com:

Eşşeği bağlasan bir gün sonra at gözüyle bakarız yani.

yanıt0
yanıt0
vatansever80:

yakında orayıda türbe ilan edip çaput baglarlar yüz sürerler tam bir şamanizm gelenegi orada yatan herkimse yaşamış ve ölmüş bırakın rahat uyusun mezarında bir fatiha okuyun tamam yoksa türbelere gidip şifa dilemek adak adamak çok günahtır ve dinden çıkarsınız ALLAHU TEALA ayetinde şöyle der onlar ne sapık insanlardırki bir ölüden medet umarlar benden birşey isterken araya aracı koymayın çünkü ben sizinde rabbinizim

8
0
yanıtYanıtla
Ilker Senocak:

'''' Buaraya gelen BAYANLAR Kuran okuyabilecekler. '''' Canim, sakat misiniz siz ? Nasil bir metin bu boyle ? Kime yazdiriyorsunuz bu haberleri ?

3
2
yanıtYanıtla
ersin:

biz turk halkı olmayız ya

2
2
yanıtYanıtla
baro 17:

dogru soyluyor

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title