Haberler

Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokan Sürücü Hakkında Dava

Moralinin bozuk olması sebebiyle aracını bilerek kaldırıma sürüp ağaca çarpan ve kendini yaralayan sürücüye "trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu" gerekçesiyle 25 gün hapis cezası verildi Mahkeme, sanığın yeniden suç işleyeceği yönünde kanaat oluşmadığı gerekçesiyle hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Moralinin bozuk olması sebebiyle aracını bilerek kaldırıma sürüp ağaca çarpan ve kendini yaralayan sürücüye "trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu" gerekçesiyle 25 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın yeniden suç işleyeceği yönünde kanaat oluşmadığı gerekçesiyle hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Tutuksuz sanık Gazi Çukur'un Anadolu Adalet Sarayı 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

Duruşmada savunmasını yapan Çukur, ailevi sorunları olduğunu, iş yerinin battığını ve bu nedenle ekonomik sorunlar yaşadığını anlattı.

Psikolojisinin bozuk olduğunu belirten Çukur, şunları kaydetti:

"Tiroit bezlerimde hastalık var. Alkol kullandığım zaman kolesterolüm ve şekerim yükseliyor, kalp rahatsızlığım devreye giriyor. 9 yıldır bu nedenle alkol kullanmıyorum. O gün hayatımı sonlandırmak istedim. Bunun için alkol içip hastalığımı tetiklemeyi düşündüm ancak içki içmeyip yolun boş olduğu bir yerde aracımla sağlam bir ağaca çarptım."

Mahkeme hakimi Nuh Hüseyin Köse, sanığın psikolojisinin araç kullanmaya müsait olmadığı halde, güvenli bir şekilde aracın sevk ve idaresini yapamayacak durumdayken araç kullandığını belirterek, Gazi Çukur'un "trafik güvenliğini tekliye sokma" suçunu işlediğini gerekçesiyle 25 gün hapis cezasına çarptırdı.

Hakim Köse, sanığın yeniden suç işleyeceği yönünde kanaat oluşmadığı gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Gazi Çukur'un geçen haziran ayında Tuzla'da seyir halindeyken aracını tehlikeli bir şekilde sürerek kaldırımda bulunan ağaca çarparak yaralandığı anlatılıyor.

Çukur'un kaldırıldığı hastanede tedavi olmayı kabul etmediği ve alkol durumunun tespitine izin vermediği aktarılan iddianamede, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde, moralinin bozuk olması sebebiyle aracıyla bilerek kaldırıma çıkıp ağaca çarptığını söylediği kaydedildi.

İddianamede, Çukur'un "trafik güvenliğini kasten tehlikeye sokma" suçunu işlediği gerekçesiyle 1 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Hüseyin Köse Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title