Haberler

Trabzonlular Feshane'de Horonla Coştu

Haber - Kamera.Trabzonlular Feshane'de buluştu, kemençeyle coştu.

Haber - Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul ( DHA )

Trabzonlular Feshane'de buluştu, kemençeyle coştu. Çaykara Belediyesi stantdı önünde horon tepen halk oyunları ekibi, öyle bir coşku oluştu ki zemindeki mermer bile kırıldı. Mermeri kıran horonun ardından folklorcular bıçak oyunu da oynadı. İstanbul'da yaşayan ve etkinliği ziyaret etme fırsatı bulan Trabzonlular bu gösteriyi ilgiyle izledi.

YÖRE LEZZETLERİ İLGİ GÖRDÜ

Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Trabzon İl Tanıtım Günleri ve Trabzon'un Fetih Etkinliği büyük ilgi gördü. Cuma günü başlayan Trabzon tanıtım günleri bugün son kez ziyaretçilerini ağırladı. Trabzon il ve ilçelerinin tanıtım stantlarının bulunduğu tanıtım günlerinde yörenin lezzetleri de görücüye çıktı.

ÇAYKARA'DA SADECE UZUNGÖL YOK

Çaykara Belediyesi Tanıtım Sorumlusu ve Belediye Zabıta Müdürü Sedat Altuncu da yörelerinde Uzungöl'ün tüm dünya tarafından bilindiğini hatırlatarak, " Çaykara'da sadece Uzungöl yok. Tanıtımdaki amacımız, Uzungöl haricinde başka güzel yerler de olduğunu anlatmak "dedi.

CANSIZ: SILAYI GURBETE TAŞIDIK

Çaykara ve Dernekpazarı Belediyelerinin ortak kurduğu tanıtım standında yörede yaygın olarak kullanılan tahta kaşıklar sergilendi. Kaşıkların nasıl yapıldığı uygulamalı olarak gösterildi. Dernekpazarı Belediye Başkanı Cevdet Cemal Cansız, etkinliğin mükemmel geçtiğini belirterek, " İnsanları buluşturduk. Sılayı gurbete taşıdık. Senede bir de olsa biz gelelim dedik. İnsanlar burada buluşup hasret giderdi "diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Uzungöl Trabzon Çaykara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title