Haberler

Trabzon 18'nci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

18'nci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı18'nci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, Atatürk Alanı'nda düzenlenen açılışı töreni ile başladı.

18'nci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı

18'nci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, Atatürk Alanı'nda düzenlenen açılışı töreni ile başladı.

Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun organizasyonunda 2-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Litvanya, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, İspanya, Romanya ve Bosna Hersek'ten 8, Türkiye'den ise bir grup, 2 farklı sahnede 21 oyun sahneleyecek. Festivalin Meydan Parkı'nda yapılan açılış törenine Trabzon Vali Vekili Şükrü Kara, Trabzon Büyükşehşir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Devlet Tiyatroları Sanattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelen sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

KARA: TRABZON TARİHİ BİR KENT

Trabzon'un tarihi bir kent olduğuna işaret eden Trabzon Vali Vekil Şükrü Kara, 'Trabzon tarihi mirasın zengin olduğu ve ülke birlik ve beraberliğiyle çimento olan illerimizden biri. Elimizdeki malzemeyi, geçmişten ecdat yadigarı olan değerlerimizi kültürümüzle, sanatımızla ne kadar işleyebiliyorsak, bu çimentoyu daha iyi bir şekilde kullanma cihetine gidiyoruz demektir. Bu vesileyle programımızı sürekli hale getirerek bize 18'inci seneyi yaşatanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Devletimiz, Cumhuriyetimiz bir kültür devletidir. Ulusal kültürümüzü, milli kültürümüzü işlemeli ve yeni nesillere birlikte yaşamanın ve dayanışarak, büyüyerek gelişmenin yollarını göstermeliyiz. Bunun yolu sanattan geçiyor. Bir kültür şehri, bir kültürel mirasının ecdattan devralındığı tarihi bir kent. Bu kentin değerlerini, geçmişten bize gelen bütün değerlerini işlemeliyizö dedi.

KÜÇÜKKÖMÜRCÜ: TİYATRO SEVGİ KÖPRÜSÜDÜR

Sanatın önemine vurgu yapan Devlet Tiyatroları Sanattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü ise, tiyatronun bir sevgi köprüsü olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

'Sanat, saygı ve sevginin yücelmesine çağlar boyunca hizmet etti. Ne salt bir oyundur tiyatro, ne salt bir eğlence. Tiyatro, zamanı, mekanı, sınırları aşan bir sevgi köprüsüdür. Bizler de Devlet Tiyatrosu olarak, tiyatro sanatının bu gücü ile sahnelerimizi başka uluslara açtık. Karadeniz'in maviliğinin coşkusu ve Karadeniz insanının kucaklayıcı yapısının gücünü de arkamıza alarak her yıl Trabzon Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ni gerçekleştiriyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinden değerli sanatçıları Trabzon'da ağırlamanın sorumluluğunu yüreklerimizle hissediyoruz.ö

KELEŞ: OYUNLARA GÖSTERİLEN İLGİNİN GURUR MADALYONUNU TAŞIYORUZ

Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nin bu yıl 18'incisini düzenlediklerini belirten Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş de şunları söyledi:

'Trabzon Devlet Tiyatrosu duruşu ile sadece dünya ülkeleri ve tiyatro arasında bir köprü vazifesiyle kalmayıp, tiyatro bayrağını göndere çekerek sanatın aydınlığıyla dünya barışına ciddi bir katkı sunmaktadır. Şehrin 18'inci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivaline duyduğu heyecanı ve oyunlara gösterdiği ilgiyi gurur madalyonu olarak taşıyoruz. Festivalimizin halkımıza ve ülkemiz aracılığıyla dünyaya hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.ö

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da festivale katılanlara ve ilgi gösteren vatandaşların yanı sıra destek veren herkese teşekkür etti. Halk oyunları gösterileriyle devam eden program, belediye bando ekibinin eşliğinde Atatürk Alanı'ndan Trabzon Devlet Tiyatrosu binasının önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devlet Tiyatroları Karadeniz Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title