Haberler

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Çorum'da

Kobif Kobi Bilgi ve Eğitim Fuarları'nın 14.'sü Çorum'da Tso Fuar Merkezi'nde Açıldı. Açılışa Katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, İşletmesini Büyütmek İsteyen Müteşebbislerin İmkanları İyi Değerlendirmesini Tavsiye Etti.

KOBİF KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarları'nın 14.'sü Çorum'da TSO Fuar Merkezi'nde açıldı. Açılışa katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, işletmesini büyütmek isteyen müteşebbislerin imkanları iyi değerlendirmesini tavsiye etti.

Organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin düzenlediği 14. KOBİF KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarları açıldı. Açılış törenine Vali Mustafa Toprak, AK Parti Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Garnizon Komutanı J. Alb. Ufuk Tuncer, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, bazı TOBB Yönetim kurulu üyeleri, TSE ve Çorum TSO Başkanı Kenan Malatyalı ile çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TSE ve Çorum TSO Başkanı Kenan

Malatyalı, Türkiye'de artık Kobi'lerin ayakta kalmaları için akıllı projeler üreterek işletmelerini büyütmeleri gerektiğini söyledi. Çorumlu müteşebbislerin mutlaka ayrılan kredi ve desteklerden yararlanmaları gerektiğini de hatırlatan Kenan Malatyalı, "Açılan fuarı Kobi'lerimiz iyi değerlendirmeli ve nasıl yararlanabilirimin hesabını yapmalıdır" dedi.

Açılış öncesi konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, artık ekonomide büyük balık olmanın önemli olmadığını belirterek, "Eskiden büyük balık küçük balığı yerdi. Ama artık hızlı balık yavaş balığı yer hale geldi. Artık iş hızlı balık olabilmekte. Bunun için de bu tür fuarlarda sizlerle buluşuyoruz. Bir KOBİ öncelikle hızlı olacak, bilgiye hızlı ulaşacak ve ürünleriyle dünyaya ulaşabilecek. Dünyadaki 100 büyük ekonomiye baktığımız zaman bunlardan 49'unun devlet, 51'inin ise şirket olduğunu görüyoruz.

Yani artık şirketler devletlerin üzerine çıkmış durumda. Bu bize neyi getiriyor? Dünyaya açılmamızı getiriyor" diye konuştu.

Türkiye'de KOBİ'lerin destek alabilmesi için önünde büyük bir bürokratik engelin olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Sayın Başbakan ile görüştük bu bürokratik engelleri kaldırmaya çalıştık, ancak başaramadık. Başbakanın talimatlarına rağmen bürokrasi gerçek yüzünü ortaya koyarak bize engel oldu. Bizlerde devletin KOBİ'lere ayırdığı 1 milyar YTL'lik krediyi KOBİ'lerin kullanması için bilgilendirme toplantısı yapmayı düşündük ve en akıllı bilgilendirme toplantısının da KOBİ Fuarı olacağını düşündük. Şimdi

il il geziyoruz ve işletmesini büyütmek isteyen işadamlarının ayağına projelerini hayata geçirmenin yollarını gösteriyoruz. Şimdi proje yapmak isteyen destek isteyen herkes bu fuardan yararlanabilir. Küreselleşen dünyayla sınırlar kalktı. Artık Konya'da üretilen bir ürün Avustralya'nın küçük bir kasabasında bulunabiliyor. Ama Avustralya'nın bir kasabasında üretilen malın Çorum'un ilçesinde bulunabilir hale geldi. O zaman karlı çıkmak istiyorsak büyümemiz lazım. Büyümemizle beraber de dünyaya açılmamız

lazım" şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Toprak ise Çorum'un Türkiye'de yatırım yapılması için en uygun iller arasında olduğunu belirterek, "Türkiye iklimi, fiziki yapısı ve insan değerleri ile Anadolu'nun eşsiz illeri arasındadır. Birçok sıkıntısını gidermek için yoğun şekilde çalışıyor ve inanıyorum ki Çorum kısa bir sürede Anadolu'nun sanayi şehri haline gelecektir. Yolların tamamlanması, havaalanının açılması ve trenin gelmesiyle birlikte ilimiz Karadeniz'i ve Akdeniz'i Ankara'ya bağlayan önemli bir geçiş güzergahı olacak ve

ticaret alanında da merkez durumuna geçecektir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesilerek stantlar gezildi.

(ES-BÖ-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title