Haberler

Tmo Fındık Alımı Yapacak

Başbakanlık, fındık üreticisinin mağdur edilmemesi amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından fındık alımı yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Başbakanlık, fındık üreticisinin mağdur edilmemesi amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından fındık alımı yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Binasında yapılan ve yaklaşık 2 saat süren Fındık Komisyonu toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, toplantıda fındık piyasasındaki son gelişmelerin ele alındığı ve üreticilerin mağdur edilmemesi için alınabilecek tedbirlerin değerlendirildiği bildirildi.

Başbakanlık, yapılan değerlendirmeler sonucunda Fiskobirlik yönetiminin bu yöndeki açıklamalarının da dikkate alınarak fındık üreticisinin mağdur edilmemesi amacıyla TMO tarafından fındık alımı yapılmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

Bunun için TMO'nun yapacağı alımlarda Fiskobirlik yönetimiyle hazırlanacak bir protokol çerçevesinde depo ve uzmanlarından yararlanılmasının uygun görüldüğü belirtilirken, bu çalışmaları yürütmek üzere de Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in görevlendirildiği kaydedildi.

Başbakanlık açıklamasında, fındık üreticisinin sorunlarına kalıcı çözümler getirilmesi amacıyla öncelikli olarak fındıkta lisanslı depoculuğun bir an önce kurulması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verildiği ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title