Haberler

TİKA, Kırgızistan'da 3D modelleme eğitimi verdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te verilen "Temel 3D Modelleme ve 3D Yazıcı Eğitimi"ni tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te verilen "Temel 3D Modelleme ve 3D Yazıcı Eğitimi"ni tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

TİKA, Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı bünyesindeki Temel Mesleki Eğitim Ajansı iş birliğinde, 17-28 Şubat'ta Bişkek 98 No'lu İletişim ve Bilgi Teknolojileri Mesleki Lisesi'nde "Temel 3D Modelleme ve 3D Yazıcı Eğitimi" konusunda eğiticilerin eğitimini gerçekleştirdi.

"Temel 3D Modelleme ve 3D Yazıcı Eğitimi"ne katılan meslek liseleri öğretmenleri ile üniversitelerde görevli okutmanlardan oluşan 25 kişiye sertifikaları Cengiz Aytmatov Türkiye-Kırgızistan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi.

İki hafta boyunca düzenlenen kurslarda toplam 42 kişi, temel ve ileri düzey 3D tasarım ve 3D yazıcı kullanımı ve bakım eğitimi aldı.

Temel Mesleki Teknik Eğitim Ajansı Başkanı Yardımcısı Azamat İmankulov, yaptığı konuşmada, TİKA'nın eğitim kurslarına katılan eğitmenlerin edindikleri bilgileri paylaşma tecrübesine sahip olduklarına inandığını söyledi.

İmankulov, her zaman tecrübelerini paylaşan kardeş ve dost Türkiye devletine ve Türkiye'den gelen eğitmene gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür etti.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Mesleki Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Gulmira Acıgulova da TİKA'nın ülkede her alanda ve sektörde proje yürüttüğüne dikkati çekti.

TİKA Bişkek Program Koordinatörü Ali Muslu ise TİKA'nın Türk halkı ve devleti adına Kırgız kardeşlerine uzun yıllardan beri destek olduğunu ve olmayı sürdüreceğini vurguladı.

Muslu, TİKA ile iş birliklerinden dolayı Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanlığına teşekkürlerini iletirken, "Kırgızistan'ın gelişmesi ve kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." diye konuştu.

Sertifika töreninde, Bişkek 98 No'lu İletişim ve Bilgi Teknolojileri Mesleki Lisesi'ne Türkiye yapımı 3D yazıcı hibe edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Güncel Haberler

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri 22 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay kızlarına ne isim verdi? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ 2024: Asgari ücrete zam yapılacak mı, ne kadar kaç TL yapılacak? 2026 UEFA Avrupa Ligi ile 2027 UEFA Konferans Ligi finalleri nerede oynanacak? #129349 UEFA Ligleri İstanbul'da mı? #9917
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title