Haberler

TİKA, Hırvatistan, Kongo Cumhuriyeti, Peru, Yemen ve Somali'de İftar Sofraları Kurdu

Güncelleme:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatistan, Kongo Cumhuriyeti, Peru, Yemen ve Somali'de iftar sofraları kurdu ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi ulaştırdı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatistan, Kongo Cumhuriyeti, Peru, Yemen ve Somali'de iftar sofraları kurdu ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi ulaştırdı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA tarafından ramazan ayı boyunca Hırvatistan'da yaşayan ihtiyaç sahibi 1000 aileye ulaştırılacak gıda paketlerinin dağıtımına başlandı.

Program kapsamında Hırvatistan'da 2020'de meydana gelen depremlerden sonra devlet tarafından özel statü verilen Sisak ve Petrinja şehirleri ile Gunja, Vojnic, Cetingrad, Siroka Rijeka, Bogovolja ve Zagreb gıda dağıtımı projesine dahil edildi.

Gıda paketi dağıtımlarının ilk aşaması TİKA, Vojnic Belediyesi, Cetingrad Belediyesi, Siroka Rijeka Evde Bakım Merkezi, Bogovolja Camii Yardımlaşma Derneği, Zagreb Camii Zirat Yardımlaşma Derneği, Zagreb Aziz Padovalı Kilisesi Aşevi ve Zagreb Boşnak Ulusal Azınlık Konseyi işbirliğinde 600 aileye 11 ton gıda yardımı yapılarak tamamlandı.

TİKA'nın Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti Brazzaville'in Poto Poto semtindeki Kongo İslam Yüksek Konseyi Merkezi'nde düzenlediği iftar yemeğine ise yaklaşık 150 kişi katıldı.

Program kapsamında TİKA ve Orta Afrikalı Müslümanlar Derneği işbirliğinde Moungali semtinde 160 aileye gıda paketi yardımında bulunuldu.

TİKA, Peru'nun başkenti Lima'da da Magdalena Del Mar bölgesindeki Peru İslam Derneği bünyesindeki camide 5 gün boyunca iftar sofraları kurdu. İftar programında toplam 800 kişi bir araya geldi.

Ayrıca TİKA ve Peru İslam Birliği işbirliğinde ihtiyaç sahibi 300 aileye gıda kolisi dağıtıldı.

Yemen ve Somali'de yetimler için iftar sofraları kuruldu

TİKA tarafından Yemen'in geçici başkenti Aden'de "Ramazan Programları" kapsamında aile ve akrabalarının yanında kalan 7-14 yaş aralığındaki 300 mülteci ve yetim çocuk için iftar sofraları kuruldu.

Yemenli yetkililer, programdan duydukları memnuniyeti, "TİKA her zaman olduğu gibi yine bizlerin yanında olduğunu gösterdi. Düzenlenen iftar programı dolayısıyla TİKA'ya, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk halkına sonsuz teşekkür ediyoruz." sözleriyle ifade etti.

TİKA ayrıca Somali'nin farklı bölgelerindeki yetimhanelerde iftar programı düzenleyerek yetim çocuklar için bayramlık kıyafet dağıtımı yaptı.

Büyük çoğunluğu iç savaş ve terör sebebi ile yetim kalan ve yaşları 3 ila 16 arasında değişen 200 kız çocuğu Ummu Muminin Aisha Yetimhanesi'nde barınıyor ve eğitim alıyor.

Ramazan Programları kapsamında yetimhanede iftar programı düzenlenerek çocuklar için bayramlık kıyafet dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Hırvatistan Somali İftar Kongo Yemen Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title