Haberler

Tika Avusturya'da Şehit Düşen Osmanlı Askerleri Anısına Yeni Anıt İnşa Etti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Avusturya’da 350 yıl önce Raab Suyu Muharebesi’nde şehit düşen Osmanlı askerleri için anıt inşa etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Avusturya'da 350 yıl önce Raab Suyu Muharebesi'nde şehit düşen Osmanlı askerleri için anıt inşa etti.

Avusturya'da 350 yıl önce Raab Suyu Muharebesi'nde şehit düşen Osmanlı askerleri için TİKA tarafından dikilen anıtlar törenle Mogersdorf Belediyesi'ne teslim edildi. Mogersdorf şehrinde 1 Ağustos 1964 tarihinde Raab Suyu Savaşı'nda kimi tarihçilere göre 5 bin, kimi tarihçilere göre ise 15 bin Osmanlı askeri şehit düştü. Avusturya'nın Mogersdorf kasabasında bulunan ve 1664 yılında Sadrazam Köprülü Fazıl Ahmet Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu ile Avusturya-Macaristan, Almanya ve Fransa orduları arasında gerçekleşmiş olan Raab Suyu Muharebesi'nde şehit olmuş Osmanlı askerlerinin anısına dikilen anıtın yükseltilmesi ve restorasyonu ile belediye tarafından tahsis edilen başka bir alana ikinci bir anıtın dikilmesi çalışmaları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Viyana'da vermiş olduğu talimat yerine getirilerek TİKA tarafından tamamlandı.

Anıtların belediyeye teslimi töreninde konuşan Mogersdof Belediye Başkanı Josef Korpitsch, geçtiğimiz yıl Raab Suyu Savaşı'nın 350. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, yüzlerce yıl sonra bu topraklara inşa edilen anıtların iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Şehit binlerce askerin yattığı topraklardaki anıtların açılış töreninin en kısa zamanda yapılması öngörülüyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avusturya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title