Haberler

Termik Santrallerin Özelleştirilmesi Kararına Tepki Yürüyüşü

Milas ve Yatağan ilçelerinde bulunan 3 termik santralinin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren bir grup enerji ve maden işçisi Ankara’ya yürüyüş başlattı

Milas'ta bulunan Kemerköy, Yeniköy santralleri ile Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren bir grup enerji ve maden işçisi duruma dikkat çekmek amacıyla Milas'tan Ankara'ya yürüyüş başlattı.

Milas Atapark'ta toplanan işçiler ve ailelerine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da destek verdi.

Enerji işçileri adına açıklama yapan Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Yatağan Şubesi Başkanı Fetih Erçelik, santrallerin özelleştirilmesine karşı olduklarını söyledi.

Erçelik, özelleştirmelerin durdurulması ve konuya dikkat çekmek için Milas'tan Ankara'ya yürüyeceklerini belirterek, "İşsizliğin azalması ve istihdam alanı oluşması için buraların özelleştirmesine karşıyız. Maalesef bugün geldiğimiz noktada, hepimize doğrudan ya da dolaylı olarak iş ve ekmek kapısı olmuş, kamusal hizmetleriyle herkese faydası dokunmuş, Yatağan ve Milas ekonomilerinin iki can damarı, milli servetimiz Yatağan-Yeniköy-Kemerköy termik santrallerimiz ve kömür ocaklarımız satışa çıkarıldı" dedi.

Milas'tan başlayan yürüyüşe  santrallerde bulunan işçiler ve ailelerinden oluşan 250 kişilik grubun katılıyor.

Perşembe günü Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde sonlanması beklenen yürüyüşün ardından enerji ve maden işçilerinin mecliste grubu bulunan partilerin grup başkanlarıyla görüşmelerde bulanacağı öğrenildi. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title