Haberler

Temel Karamollaoğlu: "İktidar Partisinin Dışındaki Beş Partinin Temsiliyetiyle Gazze'de Olup Biteni Yerinde Görmek Üzere Heyet Gönderme Kararı Aldık"

Güncelleme:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamoğlu, "Biz Meclis’te İnsan Hakları Komisyonu olarak altı partinin de iştirakiyle Gazze'ye Filistin'e heyet göndermeyi arzu etmiştik. Maalesef bu talep Meclis’te iktidar partisinin oylarıyla reddedildi. Bunun üzerine arkadaşlarımız iktidar partisi dışındaki beş partinin temsiliyetiyle bu maksatla Gazze'de olup biteni yerinde görmek üzere gönderme kararı almışlar. Dışişleri Bakanlığı'na bunu iletmişler inşallah gerekli formaliteler tamamlandıktan sonra bugün hakikaten eşine az rastlanır bir katliama sahne olan Gazze'yi Filistin'i ziyaret edecekler, bize ilk elden bilgi getirecekler" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamoğlu, "Biz Meclis'te İnsan Hakları Komisyonu olarak altı partinin de iştirakiyle Gazze'ye Filistin'e heyet göndermeyi arzu etmiştik. Maalesef bu talep Meclis'te iktidar partisinin oylarıyla reddedildi. Bunun üzerine arkadaşlarımız iktidar partisi dışındaki beş partinin temsiliyetiyle bu maksatla Gazze'de olup biteni yerinde görmek üzere gönderme kararı almışlar. Dışişleri Bakanlığı'na bunu iletmişler inşallah gerekli formaliteler tamamlandıktan sonra bugün hakikaten eşine az rastlanır bir katliama sahne olan Gazze'yi Filistin'i ziyaret edecekler, bize ilk elden bilgi getirecekler" dedi.

Saadet Partisi- Gelecek Partisi ortak TBMM grup toplantısı bugün yapıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"BEŞ PARTİ GAZZE'DE OLUP BİTENİ İZLEMEK İÇİN HEYET GÖNDERECEK: Biz Meclis'te İnsan Hakları Komisyonu olarak altı partinin de iştirakiyle Gazze'ye Filistin'e heyet göndermeyi arzu etmiştik maalesef bu talep Meclis'te iktidar partisinin oylarıyla reddedildi. Bunun üzerine arkadaşlarımız iktidar partisi dışındaki beş partinin temsiliyetiyle bu maksatla Gazze'de olup biteni yerinde görmek üzere gönderme kararı almışlar. Dışişleri Bakanlığı'na bunu iletmişler inşallah gerekli formaliteler tamamlandıktan sonra bugün hakikaten eşine az rastlanır bir katliama sahne olan Gazze'yi Filisitin'i ziyaret edecekler, bize ilk elden bilgi getirecekler. Bunu önemsiyorum çünkü her ne hikmetse insan hakları konusunda bile iktidar illa başka bir yol izlemek istiyor. 'Ben varım size ihtiyaç yok.' Yahu Meclis'teki tüm görüşmeler bütün siyasi partilerin temsiliyle yapılırken Meclis'in tamamını temsilen bir heyetin gitmesine engel olmak kime bir fayda sağlar.

DAHA NE OLMASI GEREKİYOR Kİ BİRİLERİNİN SESİ ÇIKSIN: Sadece şu 18 günde on binlerce kardeşimiz şehit düştü. Müslüman ülkelerin liderleri de sadece kınadı. Bir kısmı kınamaya bile tevessül etmedi. Daha ne olması gerekiyor ki birilerinin sesi çıksın. İsrail ve suç ortağı ABD daha ne yapmalı ki İslam alemi uyansın... Önceliği demokrasi olanlara söylüyorum ne oldu sizin demokrasi söylemlerinize önceliği insan hakları olanlara soruyorum demokrasiyi bıraktık ne olacak? Filistinlilerin hakları İsrail katliamlarından vazgeçmedikçe kalıcı bir barış mümkün mü?

ÜZÜLEREK İFADE EDİYORUM Kİ GEÇ KALINDI: Biz ABD'yi sadece bugün Müslümanlara karşı tutumundan değil, dünden bugüne gerçekleştirdiği katliamlardan da biliriz. Üzülerek ifade ediyorum ama çok geç kalındı. Bu kadar geç ve pasif davranmamalıydı Türkiye. Hükümet de demiyorum artık, iktidar da demiyorum, Cumhurbaşkanı da demiyorum. Herkes Türkiye'ye Cumhurbaşkanı iktidar diye bakmıyor. Türkiye diye bakıyor çünkü. Maalesef İsrail, ABD desteğinden çok İslam ülkelerinden güç almaktadır. ABD'nin anormal desteğinden ziyade İslam ülkelerin normalleşme çağrılarından memnuniyet duymaktadır. İnanıyorum Netanyahu, Biden ve diğer Avrupa ülkelerin İsrail'e gelmesinden ziyade hala İslam ülkelerinden hiçbir liderin Filistin'e gitmemesinden büyük keyif duymaktadırlar... Bugün Kudüs'e sahip çıkmak demek emin olun Ankara'ya sahip çıkmak demektir. Bunu fark ettiğimizde inşallah geç kalmış olmayız.

İKTİDAR MİTİNG YAPMAZ İCRAAT YAPAR: Bir miting yapma karar almıştı. Bir kez daha söylüyorum iktidar miting yapmaz icraat yapar. Siz Biden'dan hiç İsrail'e destek mitingi talebini duydunuz mu? Böyle bir saçmalık olur mu? Adamlar uçaklarını, gemilerini göndeririken siz sadece selam mı göndereceksiniz? Adamlar ilk günden itibaren seferber olmuşken siz 16 gün sonra miting kararı alıp üç hafta sonra miting mi yapacaksınız? Kaybedilen her bir saniyede daha kaç çocuk katledilecek? Bebekler bombalar altında can verirken bu kararı almak tek kelimeyle acizliktir. Daha da ötesi katliama ortak olmaktır. Bu sadece içeride algı oluşturmaktan başka ne işe yarayacak allah aşkına.

MISIR REFAH SINIR KAPISI'NDA BİR KORİDOR AÇILMALI: İnsani yardımlar içinde acilen Mısır Refah Sınır Kapısı'nda bir koridor açılmalıdır. Aradan bu kadar zaman geçti hala ciddi bir adım yok. Bazı günde 15-20 civarında tır Gazze'ye giriyor ama bunun oradaki ihtiyacı karşılama ihtimali yok. İktidara tekrar sesleniyorum. Miting yapmak yerine sıraladıklarımdan sadece birini veya iki tanesini yapsanız emin olun çok daha iş başarmış olursunuz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Temel Karamollaoğlu Filistin Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne?
title