Haberler

CHP Milletvekili Bingöl, Emeklilere Promosyon Açıklamasına Tepki Gösterdi

Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere promosyon açıklamasına tepki göstererek, bu durumun emeklilerle alay etmekten öteye geçmediğini belirtti. Bingöl, emeklilerin zor durumda olduğunu ve verilecek olan promosyonun da bu soruna çözüm olmayacağını ifade etti. Ayrıca, Bingöl, emeklilerin seçimde üzerlerine düşeni yapacaklarını ve bu düğümü çözeceklerini söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'emeklilere promosyon' açıklamasıyla ilgili "Şapkadan çıka çıka banka promosyonu çıktı. Banka promosyonları bir sefere mahsus, 3 yılda bir veriliyor. Yakın zamanda banka promosyonu alan emekli ne yapacak? O parayı aldığı bankaya iade edip yeni bir bankaya dönüş yapacak ya da o bankada devam edip yeni promosyondan yararlanamayacak. Bu sadece ve sadece emekli ile alay etmenin ötesinde bir yaklaşım değildir. Emeklilerimiz bu seçimde üzerlerine düşeni yapacaklar. Büyük bir telaş içinde iktidar mensupları" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı emeklilere promosyon düzenlemesine tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bingöl, şunları söyledi:

"16 MİLYON EMEKLİ, 10 BİN LİRAYA MAHKUM EDİLMİŞ DURUMDA"

"AK Parti'nin bu ülkede kurduğu bozuk düzen bütün hızıyla sürüyor. Bu bozuk düzenin çarkları arasında AK Parti yandaşlarının dışında tüm vatandaşlarımız eziliyor. İşçisi, emekçisi, emeklisi, köylüsü, memuru… Kısacası her kim varsa, bu bozuk düzen içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Ama bir kesim var ki, son dönemlerde en büyük sıkıntıyı çekenlerin başında geliyor. onlar da bildiğiniz gibi emekliler. Emekli 16 milyon vatandaşımız, 10 bin liraya mahkum edilmiş durumda. Son açıklanan açlık sınırı 17 bin lira iken 10 bin lira ile geçinmeye zorlanan emeklilerimiz ciddi anlamda bir büyük sıkıntı içerisinde boğuşuyorlar.

"EMEKLİYLE ALAY ETMENİN ÖTESİNDE BİR YAKLAŞIM DEĞİL"

Geçen hafta emeklilerle ilgili bir düzenleme yapılacak diye bir algı oluşturulmaya çalışıldı ama maalesef her seferinde olduğu gibi dağ fare doğurdu. ne çıktı? Şapkadan çıka çıka banka promosyonu çıktı. Banka promosyonları bir sefere mahsus, 3 yılda bir veriliyor. Önceki yıllarda emekliler maaşlarını aldıkları bankalardan o promosyonları 3 yıl karşılığında almışlardı. Şimdi bir banka promosyonu vaat ediliyor ama yakın zamanda banka promosyonu alan emekli ne yapacak? O parayı aldığı bankaya iade edip yeni bir bankaya dönüş yapacak ya da o bankada devam edip yeni promosyondan yararlanamayacak. Bu sadece ve sadece emekli ile alay etmenin ötesinde bir yaklaşım değildir.

"PROMOSYON BÜTÜN EMEKLİLERE VERİLSE DAHİ DERMAN OLMAYACAK"

Banka promosyonu, resmi bankalarla sınırlı şu anda. Özel bankalar da banka promosyonu versin diye zorlanacak ama bunlar emeklinin derdine asla derman olmayacak. Ramazan ayındayız. Ramazan ayındaki harcamalardan zaten birçok gıda maddesine zam yapıldı. Verilecek olan promosyon bütün emeklilere verilse dahi hiçbir emeklinin derdine derman olmayacak. Anlamsız açıklamalarla emekliler oyalanmaya çalışılıyor.

"DÜĞÜMÜ EMEKLİLER ÇÖZECEK"

Sahada şunu görüyoruz. Emeklilerimiz bu seçimde üzerlerine düşeni yapacaklar. Sokakta, gittiğimiz her toplantıda en çok sözü alıp kendi içlerinde bulundukları durumu anlatan emekliler, gereğini yapacaklarını da söylüyorlar. Büyük bir telaş içinde iktidar mensupları. Cumhur İttifakı'nın bütün kadroları devletin bütün olanakları ile birlikte seçimleri almaya çalışıyorlar. Bu kadar saldırgan bir tutum sergilemelerinin sebebi ise seçimleri kaybediyor olmalarının çok net bir şekilde görünüyor olması. Aksi takdirde, seçimleri kazanıyor olsalardı sahada bu kadar yoğun çalışmazlardı. Bu kadar büyük bir kirlilikle seçimleri ters yüz etmeye çalışmazlardı. Kaybediyorlar, kaybetmenin hezeyanı içinde, telaşı içinde kirli siyaseti sürdürmeye devam ediyorlar. Ama bu düğümü çözecek olan tıpkı 2019 seçimlerinde olduğu gibi başta emekliler olacak."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Milletvekili Tekin Bingöl Ankara Bingöl Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title