Haberler

Tecavüze Uğrayan Kadına Hapis Cezası!

Güncelleme:

Birleşik Arap Emirlikleri'nde Norveçli bir kadına evlilik dışı cinsel ilişkide bulunma ve alkol tüketimi nedeniyle 16 ay hapis cezası verildi.

Yapılan itiraz üzerine eylül ayında tekrar görülecek dava öncesinde basına konuşan Marte Deborah Dalelv kendisine tecavüz edildiğini ileri sürdü ve olayların bunu rapor etmesiyle başladığını belirtti: "Uyandım ve tecavüze uğradığımı fark ettim. Lobiye inip polis çağırmalarını istedim. Bana polise haber verme konusunda emin olup olmadığımı sordular. Ben de elbette haber vermeliyim diye düşündüm çünkü benim geldiğim yerde yapılacak en doğal şey budur."

Mart ayında meydana gelen olayın ardından 24 yaşındaki iç mimar hakkında hapis kararı çarşamba günü verildi ve bunun üzerine Norveçli yetkililer harekete geçti. Norveç Dışişleri Bakanlığı danışmanlarından Kathryn Raadim şu an için bekleyip davayı izleyeceklerini belirtti:

"Bu davada siyasi görüşmelerin sonuç vermesini ümit ediyoruz. Ama şu anda konu temyize gitmiş durumda ve dava devam ediyor. Ne olacağını bekleyip göreceğiz."

Pasaportuna el konan Dalelv şu anda Dubai'yi terk edemiyor.

Genç kadının bir iş seyahati sırasında başına geldiğini ileri sürdüğü olaydan sonra mahkum durumuna düşmesi hem Norveçli yetkililerin hem de insan hakları örgütlerinin tepkisine neden oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Deborah Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title