Haberler

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeleri İzmir'de

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi ve Göçmenler Alt Komisyonu Başkanı Dal: "Geri gönderme merkezlerindeki yaşam şartları ve insan kaçakçılığının önüne geçmek için alınması gereken tedbirleri içeren bir rapor hazırlayacağız" "Geçtiğimiz yıl içinde yurt dışına kaçak olarak gitmeye çalışan 40 kişi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi ve Göçmenler Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, "Geri gönderme merkezlerindeki yaşam şartları ve insan kaçakçılığının önüne geçmek için alınması gereken tedbirleri içeren bir rapor hazırlayacağız" dedi.

Dal, beraberinde TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleriyle İzmir'e geldi. Adnan Menderes Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dal, temaslarının ilk gününde Aydın ve Kuşadası'nda incelemelerde bulunacaklarını, daha sonra İzmir'in Çeşme ilçesinde Sahil Güvenlik yetkilileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşeceklerini dile getirdi.

Televizyon kanallarında sık sık gerek Afrika ülkelerinden gerekse dünyanın değişik ülkelerinden Türkiye'ye kaçak veya resmi yollarla girip buradan kaçak yollarla AB ülkelerine deniz yoluyla gitmeye çalışırken boğulanlarla ilgili haberlerin yapıldığını anlatan Dal, şunları kaydetti:

"Kaçak yollarla gitmeye çalışanların bir kısmı yakalanıp barınma merkezlerine getirildi. Geçtiğimiz yıl içinde yurt dışına kaçak olarak gitmeye çalışan 40 kişi devrilen botlarda öldü. Kaçak göçmenlerin barındığı yerlerdeki yaşam şartlarını ve ne tür tedbirler alındığını görmek için geldik. Geri gönderme merkezlerindeki yaşam şartları ve insan kaçakçılığının önüne geçmek için alınması gereken tedbirleri içeren bir rapor hazırlayacağız" diye konuştu.

Dal ve beraberindeki heyet daha sonra karayoluyla Aydın'a hareket etti. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Salih Dal Ak Parti Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title