Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, çek mağdurlarına dikkati çekmek amacıyla, kürsüye, birbirine iliştirilmiş çok sayıda çekle geldi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, çek mağdurlarına dikkati çekmek amacıyla, kürsüye, birbirine iliştirilmiş çok sayıda çekle geldi. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, bunun TBMM İçtüzüğü'ne aykırı olduğunu belirterek, kavas aracılığıyla çekleri kürsüden kaldırttı.

Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Yakut'un başkanlığında toplandı. Yakut, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündemdışı söz verdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, herkesin çözüm sürecine katkı sağlaması gerektiğini belirtti. Özcan, "Çocuklarımız ölmesin, geleceğimiz yok olmasın, analar ağlamasın istiyoruz. Bunun olması için çalışıyoruz. Burada bir yanlışlık yok. Ne istediğimizi ne için istediğimizi iyi biliyoruz" diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, çek mağdurlarına dikkati çekmek amacıyla, kürsüye, birbirine iliştirilmiş çok sayıda çekle geldi. Sapan konuşmasına başlarken, Yakut, bunun TBMM İçtüzüğü'ne aykırı olduğunu belirterek, çeklerin kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine kavas, çekleri alarak önce Başkanlık Divanı'na götürdü, ardından Sapan'ın sırasına bıraktı.

Yıldıray Sapan, "iktidar yandaşlarının ekonomik anlamda palazlandığını" ancak milyonlarca esnafın, iş adamanın zor durumda olduğunu ileri sürdü. AK Parti'nin yanlış ekonomik politikalarından dolayı özellikle karşılıksız çeklerde patlama yaşandığını savunan Sapan, bu nedenle iflasların yaşandığını, iş adamlarının intihara kadar sürüklendiğini söyledi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, inkar ve ret politikaları nedeniyle büyük acılar yaşandığını savunarak, "1925 yılında Şeyh Sait öncülüğündeki başkaldırının ardından askeri imha operasyonları sonucunda bugüne kadar yaşanmış olan sayısız acılar var" dedi.

Baluken ayrıca, söz konusu tarihlerde Tunceli ve Bingöl'de zorla ailelerinden alınan "kayıp kızların" akıbetlerinin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Genel Kurul'da,daha sonra "4. Yargı Paketi" olarak bilinen, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmelere geçildi. - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Yıldıray Sapan Şanlıurfa Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title