Haberler

Taşınır ve Taşınmaz Mal İşlemleri Eğitimi

Kırklareli İl Özel İdaresince taşınır ve taşınmaz mal işlemleri eğitimi düzenlendi.

Kırklareli İl Özel İdaresince taşınır ve taşınmaz mal işlemleri eğitimi düzenlendi.

Cazibe Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitime, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu ile özel idare personeli katıldı.

Kuşoğlu, eğitim öncesinde yaptığı konuşmada, taşınır ve taşınmaz mal yönetmeliklerine ilişkin işlemlerin idarenin en çok karşılaştığı konulardan biri olduğunu söyledi.

Personelin yönetmeliğe daha çok hakim olması gerektiğini ifade eden Kuşoğlu, yönetmeliğin doğru yorumlanması ile kurumun bu yönde yaptığı ve yapacağı işlemlere doğru karar verileceğine inandığını belirtti.

Daha iyi hizmet veren, yeterli bilgi ve birikime sahip personel ile daha kaliteli hizmet verileceğini aktaran Kuşoğlu, "Eğitim programı kapsamında, günlük yaptığımız iş ve işlemlerden taşınır işlem fişi düzenlemesinden, sayım cetvelinin oluşturulmasına, taşınır ve taşınmazların tahsisine ve devrine kadar bütün işlemlerle ilgili, hata ve eksik işlem yapmama adına eğitim çok faydalı olacak. Bu eğitimin dairemizin halkımıza vereceği hizmet kalitesini arttıracağına inanıyorum. Eğitimin başarılı geçmesinin temenni eder, bu eğitime katkı sağlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra eğitimde, taşınır mal işlemleriyle görevli ve yetkili olanlar, görev, yetki ve sorumlulukları, taşınır mal işlemlerinde kullanılan belgeler, taşınırların girişi, kullanıma verme ve elden çıkarma, devir ve tahsisi, muhasebeleştirilmesi, taşınmaz malların kayda alınması, tahsisi, devri ve değerlendirilmesi konularında bilgiler verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title