Haberler

Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Buluşması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, "İl ve ilçelerimizin kültürel miras envanterleri tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, "İl ve ilçelerimizin kültürel miras envanterleri tamamlandı. Burada yapacağımız şey sayın valilerimiz, belediye başkanlarımız başkanlıklarında stratejik plan yapılıp kültürel mirasın ne şekilde ayağa kalkacağının planlanmasıdır." dedi.

Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) kuruluşu ve gelişim sürecinin görüşüleceği Tarihi Kentler Birliği Kastamonu buluşması, Ilgaz Dağı'ndaki bir otelde düzenlenen açılış programı ile başladı.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, burada yaptığı konuşmada, Kastamonu'nun 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu söyledi.

Böyle bir kentte yapılan toplantıyı önemli bulduğunu kaydeden Karadeniz, "Kastamonu Türk Dünyası Kültür Başkentliğini tesadüfen almadı. Bunu hak eden bir şehir. Yarın yapacağınız gezinizde bunu göreceksiniz." dedi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ise bu toplantıyı çok önemsediğini ifade etti.

Kültürel miras envanteri çalışmalarından bahseden Kurt, "İl ve ilçelerimizin kültürel miras envanterleri tamamlandı. Burada yapacağımız şey sayın valilerimiz, belediye başkanlarımız başkanlıklarında stratejik plan yapılıp kültürel mirasın ne şekilde ayağa kalkacağının planlanmasıdır. Kim nerde neyi ne zaman yapacak önceliklerimiz belirlenmeli. En önemli şey mutlaka bir stratejik plan olmalı. Kimin neyi yapacağı belirlenmeli." diye konuştu.

Türkiye'nin çok yol aldığını dile getiren Kurt, "Türkiye artık eskisi gibi değil. Türkiye bugün kültürel miras olarak ayağa kalkmaktadır. Bizler kültürel mirasın ve bu milletin hizmetkarlarıyız." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Nihat Çiftçi de TKB'nin bir okul gibi öğretici olduğunu söyledi.

Kültürel mirasın geleceğe taşınması için ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Çiftçi, "Geçmişte, büyüklerimizin bıraktığı bu mirası yaşatıp geleceğe taşıma noktasında taşın altına gövdemizi sokmaya hazırız." dedi.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise TKB'nin 18 yıl önce kurulduğunu hatırlattı.

Aidiyet sorularının daha az sorulduğunu vurgulayan Sözen, "Kimim, neyim, hangi toprakların çocuğuyum sorusu eskisinden daha sık sorulmuyor. Türkiye dünya devletleri içinde bir numaralı uygarlığın yaratıldığı ülke olarak farklı bir kültür, farklı bir gelecek rolüdür." diye konuştu.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da Kastamonu'nun çok sayıda tarihi esere sahip olduğunu belirterek, bu eserler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Kastamonu Türkiye Ilgaz Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title