Haberler

"184 Çocuk Çıkan Olaylarda Yaşamını Yitirmiş"

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "2002 yılından bu yana 184 çocuk çıkan olaylarda yaşamını yitirmiş." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "2002 yılından bu yana 184 çocuk çıkan olaylarda yaşamını yitirmiş" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen Tanrıkulu, Baykan ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Tanrıkulu, Siirt Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısında, seçim çalışmaları kapsamında bölgeye geldiklerini belirtti.

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mazlum siyaseti yapmaya hakkı yok. 2002 yılından bu yana 184 çocuk çıkan olaylarda yaşamını yitirmiş" diyen Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"2004 yılında Uğur Kaymaz ve babası, 12 kurşunla Kızıltepe'de öldürüldü. Mardin'deki duruşmaya ben de avukat olarak gittim. Duruşmaya gelmesi gereken sanıklar Mersin, Bursa ve Eskişehir'e gönderildi. Mahkemeye gelmediler ve o dava orada görülmedi, dava Eskişehir'e gitti. Eskişehir'de polisler beraat ettiler. Geçen hafta Türkiye en ağır mahkumiyeti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde aldı. Bu hükümet döneminde aldı."

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Baykan Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title