Haberler

Talabani Çankaya Köşkü'nde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Çankaya Köşkü'nde Biraraya Geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Çankaya Köşkü'nde biraraya geldi.

Akşam saatlerinde 2 günlük ziyaret için Ankara'ya gelen Irak Cumhurbaşkanı Talabani, Anıtkabir'e yaptığı ziyaretin ardından Çankaya Köşkü'ne çıktı. Talabani, yaklaşık 45 dakikalık bir gecikmenin ardından saat 18.45'te Köşk'e geldi. Gül, çalışma ziyareti olduğu için Talabani'yi askeri törenle karşılamadı. Talabani'yi Köşk Şeref Kapısı'nda karşılayan Gül, daha sonra konuk cumhurbaşkanıyla gazetecilere tokalaşarak poz verdi. Gül, ayağında rahatsızlığı bulunan ve baston kullananan Talaba'nin şeref kapısı önünde bulunan merdivenlerden çıkması sırasında Talabani'ye kolundan tutarak destek verdi. Gül ve Talabani, başbaşa ve heyetlerin katılımıyla yapacakları görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Gül, Talabani onuruna akşam yemeği de verecek. Görüşmelerde, iki ülke arasındaki işbirliğinin siyasi, ekonomik, ticari, kültürel, askeri, enerji ve diğer alanlarda geliştirilmesi imkanları üzerinde durulması ve bölgesel konuların ele alınması bekleniyor.

Irak Cumhurbaşkanı Talabani'ye Türkiye'yi ziyareti sırasında Maliye Bakanı Baqir Jabir Al-Zubaydi, Petrol Bakanı Dr. Hessian Al-Shahristany, Su Kaynakları Bakanı Dr. Abdullatif Rashid Latif, Milli Güvenlik Bakanı Shirwan Al-Waily ve Sanayi Bakanı Fawzi Al-Hariri refakat ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, konuk cumhurbaşkanı onuruna yarın yemek verecek. Talabani, ziyareti kapsamında Türk-Irak İş Konseyi Yönetim Kurulu'nu da kabul edecek.

(TAN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title